Eve Online > NoobGarten
Black Ops - cel dlugoterminowy :) Noob prosi o pokierowanie
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Zgudi w Kwietnia 04, 2013, 12:43:05 ---Nie wiem czy zrozumiałem o co kaman, ale czy to sarkazm, że Black Ops to tak zły pomysł, że już lepiej będzie frachtem fransportować statki na polu walki? :P
--- Koniec cytatu ---
Myślę że chodzi o to, że jeśli BO ma służyć TYLKO jako stawiacz portalu, dobrym pomysłem jest w lowsloty zarzucić same cargo extendery, więcej paliwa ze soba zabierzesz.
Np. taki Redeemer wyciąga 3800 m3 cargo, czyli 3x fuel bay.
Goomich:
Z osobistego doświadczenia jeszcze dodam, że bardzo ważną sprawą jest, żeby pamiętać by cyno i BOBki były w tej samej flocie... :-\
Zgudi:
Jakie są wady i ograniczenia takiego skakania przy pomocy BO w porównaniu do tytka zaparkowanego na posie?
Mam na myśli rolę BO tylko jako stawiacz portalu i szybki jump mniejszego gangu wrogowi prosto na "ryj".
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwietnia 04, 2013, 12:48:06 ---Myślę że chodzi o to, że jeśli BO ma służyć TYLKO jako stawiacz portalu, dobrym pomysłem jest w lowsloty zarzucić same cargo extendery, więcej paliwa ze soba zabierzesz.
Np. taki Redeemer wyciąga 3800 m3 cargo, czyli 3x fuel bay.
--- Koniec cytatu ---
Marna szansa, że uda się coś stuknąć w zasięgu (nawet ostatnio zboostowanym) Black Opsa. Raczej trzeba liczyć się z jednym midpointem no i dobry pilot BO skacze za flotą, żeby ją zbridge'ować do domu.
Fitowanie cargo extenderów jest chorym pomysłem. Nie dość, że taki BOps ma zerową wartość bojową to jeszcze nerfisz jedną z jego niewielu zalet - czyli szybkość poruszania się w cloaku (tak, BOps szybciej sunie w cloaku niż bez cloaka).
W normalnym gangu BO masz 1-2 blockade runnery pełniące rolę tankowców. Viator zabiera 11k paliwa, spokojnie wystarczy taki ship na alcie.
--- Cytat: Zgudi w Kwietnia 04, 2013, 12:58:49 ---Jakie są wady i ograniczenia takiego skakania przy pomocy BO w porównaniu do zwykłego cyno i tytka zaparkowanego na posie?
Mam na myśli rolę BO tylko jako stawiacz portalu i szybki jump mniejszego gangu wrogowi prosto na "ryj".
--- Koniec cytatu ---
BOps ma (albo zaraz będzie miał - bo już się zgubiłem co i kiedy) zasięg taki jak tytek. Problem w tym, że przez covert portal przechodzą tylko shipy mające covert cloaka (bombery, covert opsy, force recony, blockade runnery, T3 z covert subem). Możesz robić bridge'a lub skakać na covert cyno (może być też normalne).
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Zgudi w Kwietnia 04, 2013, 12:58:49 ---Jakie są wady i ograniczenia takiego skakania przy pomocy BO w porównaniu do zwykłego cyno i tytka zaparkowanego na posie?
--- Koniec cytatu ---
Wady sa takie że przerzucisz tylko i wyłącznie statki typu covert - SB, recony, T3, blocaderunnery
Za to jest jedna powazna zaleta, covert cyno nie widać na over. Można wrzucić w system flotę i nikt nie warpnie na cyno.
Oczywiście BO stawia portal na zwykłe cyno i na cynogeneratory.
--- Cytat: SokoleOko w Kwietnia 04, 2013, 13:06:36 ---Marna szansa, że uda się coś stuknąć w zasięgu (nawet ostatnio zboostowanym) Black Opsa. Raczej trzeba liczyć się z jednym midpointem no i dobry pilot BO skacze za flotą, żeby ją zbridge'ować do domu.
Fitowanie cargo extenderów jest chorym pomysłem. Nie dość, że taki BOps ma zerową wartość bojową to jeszcze nerfisz jedną z jego niewielu zalet - czyli szybkość poruszania się w cloaku (tak, BOps szybciej sunie w cloaku niż bez cloaka).
W normalnym gangu BO masz 1-2 blockade runnery pełniące rolę tankowców. Viator zabiera 11k paliwa, spokojnie wystarczy taki ship na alcie.
BOps ma (albo zaraz będzie miał - bo już się zgubiłem co i kiedy) zasięg taki jak tytek. Problem w tym, że przez covert portal przechodzą tylko shipy mające covert cloaka (bombery, covert opsy, force recony, blockade runnery, T3 z covert subem). Możesz robić bridge'a lub skakać na covert cyno (może być też normalne).
--- Koniec cytatu ---
Odnosiłem sie tylko do postu z linkiem do extendera.
BO juz w tej chwili ma zasięg Tytana.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej