Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
HammerSnake:
No nic Cat no to jak macie ip, ccp będzie chciało iść właścicielowi konta na rękę, znasz komendę gdzie tego nie zamiotą pod dywan i zdołają to wszystko zebrać do kupy łącznie z komunikacją z cpp to ja bym poszedł z tą sprawą. Z ip sobie poradzą, gorzej jak koleś używał proxy- to już zależy od policjanta. Może jakieś odszkodowanie wpadnie to jeśli taka będzie wola właściciela sobie pokryjecie zjazd albo beczkę piwa.
MGGG:
--- Cytat: HammerSnake w Marca 17, 2013, 09:37:14 ---Policjant policjantowi nie równy wiadomo, ale patrząc na swoje doświadczenia i znajomych administratorów, to nie mam wiary. :P To może namiary na komende gdzie to tak wszystkie sprawy super załatwiają?
--- Koniec cytatu ---
cyber-kgp@policja.gov.pl
Tzw. cyberprzestępczością nie zajmują się krawężniki. Tak samo jak nie zajmują się przestęczościa zorganizowaną i gospodarczą. Najpierw myśleć, potem pisać.
ps. policja nic nie zrobi, jak osoba, która stoi za zniknięciem tytków w legalny sposób "otrzymała" hasła do konta.
Merle78:
Zabawnie bedzie dla zlodzieja isc siedziec za piksele warte, liczac po oficjalnej cenie plexa pi razy oko 60k pln. Chyba ze zlodziej spoza Polski, wtedy sprawa sie troche przedluzy, ale w europie tez bez problemu go dorwa.
BTW dla niezorientownych, ZCTW obowiazuje przepis zobowiazujacy ISP do rejestrowania ruchu na laczach. Mali ISP ignoruja ten przepis jak moga, duzi raczej nie maja wyjscia - wiec to, ze ktos ma neostrade nie jest zadnym problemem.
Skeer:
Zajebisty komentarz kumpla z korpa do całej sytuacji:
--- Cytuj ---Ja bym powiedział, że klątwa BUFU zbiera kolejne żniwo... xD
--- Koniec cytatu ---
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Merle78 w Marca 17, 2013, 10:30:07 ---Zabawnie bedzie dla zlodzieja isc siedziec za piksele warte, liczac po oficjalnej cenie plexa pi razy oko 60k pln. Chyba ze zlodziej spoza Polski, wtedy sprawa sie troche przedluzy, ale w europie tez bez problemu go dorwa.
BTW dla niezorientownych, ZCTW obowiazuje przepis zobowiazujacy ISP do rejestrowania ruchu na laczach. Mali ISP ignoruja ten przepis jak moga, duzi raczej nie maja wyjscia - wiec to, ze ktos ma neostrade nie jest zadnym problemem.
--- Koniec cytatu ---
Ale samo IP to żaden dowód, to tylko dowód że ktoś z tego adressu się logował. Jeśli nie znajdą się dowody na włam to tak, pójdzie siedzieć. Samo logowanie z innego IP nie jest przestępstwem. Chcesz powiedzieć że pojadę do brata, podepnę sie do jego WIFI, opędzluję to co mam na koncie, a potem on pójdzie siedzieć bo z jego IP było logowanie? Bardzo w to wątpię.
Sprawa wygląda tak, że jeśli nawet trafią do kradzieja, to ów kradziej udowodni że to jego konta które udostępniał kolegom, ale go wkur... i pozbył się wszystkiego. Jeśli poda kilka podstawowych informacji dla danych kont, udowodnij mu że to nie jego. Nawet jeślii sprawa trafi do sądu to zostanie anulowana z braku dowodów, bo tak na prawdę będzie to słowo przeciwko słowu, mało tego, okaże się że osoba skarżąca wykaże że sama łamała EULA udostępniając komuś konta.
To tak jakbyś kupił ode mnie auto bez umowy bo sie bardzo dobrze znamy, nie przerejestrował, pożyczył mi, ja ci nie oddam... jak udowodnisz że to było twoje auto ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej