Eve Online > Odyssey

Letni dodatek 2013

<< < (64/106) > >>

Doom:

--- Cytat: Azradiel w Maja 13, 2013, 14:08:42 ---No dobrze, tak też można było obejść system, ale przenoszenie kosztowało Cię chyba 20$ nie ?

--- Koniec cytatu ---
Jak to ostatnio robiłem mogłem zapłacić plexem z poziomu gry

--- Cytuj ---P2W mi tu pachnie.
--- Koniec cytatu ---
Takie p2w jestem w stanie zaakceptować.

Theronth:

--- Cytat: Azradiel w Maja 13, 2013, 14:03:10 ---P2W mi tu pachnie.

--- Koniec cytatu ---
P2W to byłoby gdybyś sobie mógł kupić sp. I tak czas musisz poświęcić na trening, a czy trenujesz alta na innym koncie czy na tym samym decyduje tylko o jego możliwych zastosowaniach.

EDIT: Ciekawe czy niedługo nie będzie nowej, atrakcyjnej promocji na PLEXY, bo o ile się nie mylę na Fanfeście CCP oświadczyło, że uważa obecną ich cenę za zbyt wysoką.

Phobeus:

--- Cytat: Theronth w Maja 13, 2013, 14:55:56 ---o ile się nie mylę na Fanfeście CCP oświadczyło, że uważa obecną ich cenę za zbyt wysoką.

--- Koniec cytatu ---

Myślę, że tak naprawdę wysokie ceny plexów bardzo odpowiadają CCP. Na pewno widziałeś przy ekranie logowania kuszącą dla świeżaków reklamę: "kup karty plex, kiedy ich ceny w ISK są najwyższe w historii gry".

MrYogi:
Raczej nie, cena 500-550kk ISK za PLEXa jest bardzo korzystna dla samego CCP, gdyż są to już wartości przy których sporo graczy nie tylko postanawia opłacić grę realną gotówką, ale też kupić plexy od CCP aby je sprzedać na markecie.
Przy aktualnej łatwości zdobywania ISK oraz cena plexa oscylowała by ok 350-400KK, a to już znacznie więcej graczy by opłacała grę za ISK, nie za USD

MGGG:

--- Cytat: MrYogi w Maja 13, 2013, 15:25:16 ---Przy aktualnej łatwości zdobywania ISK oraz cena plexa oscylowała by ok 350-400KK, a to już znacznie więcej graczy by opłacała grę za ISK, nie za USD

--- Koniec cytatu ---

Ale jest właśnie odwrotnie. Plexy są drogie, bo gracze opłacają grę za isk, a nie za $$$. Gdyby opłacali za $$$, to cena plexów byłaby znacząco niższa. Wysoka cena plexów to efekt masowego ich kupowania przez graczy za iski. Podaż nie nadąża za popytem i ceny idą w górę. I nawet kupowanie plexów by sprzedać je na markecie nie pomaga. Z reszta co to jest obecnie 500 mln isków?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej