Eve Online > Odyssey

Letni dodatek 2013

<< < (54/106) > >>

FITTIpalti:
Ja gram troszkę dłużej od Sokoła ( załapałem się jeszcze jak BUFU latało u BOBa ), dwie rzeczy
Jak zaczynałem grafika wydawała mi się na prawdę piękna, w 2009 roku EVKA wyglądała stosunkowo dobrze.
Bloby na MAXie były duże, gate kampy były po 800 luda non stop. Podczas bitek przekraczających 1000 osób trzeba było umieć grać żeby odnaleźć się w lagu  ;) odpowiednio cyklować działa i takie tam dyrdymały.

Nie powiem co się stało jak wprowadzili bomby, do tej pory duże bombowanie powoduje TD kiedyś prawie wywalało Evkę   

Goomich:
Pamiętam jak w czasie jednej bitwy w Querius można było wyskoczyć do kina między tikami serwera. :)

Zsur1aM:

--- Cytat: Xeovar w Maja 07, 2013, 11:00:15 ---QFT... 200-300 os. w systemie przed QR to był gwarantowany desynch i połowa ludzi z blackscreenem lub niemogących załadować grida.

--- Koniec cytatu ---

+1
Niektorzy chyba juz pozapominali  :P

SokoleOko:

--- Cytat: FITTIpalti w Maja 07, 2013, 11:02:38 ---Nie powiem co się stało jak wprowadzili bomby, do tej pory duże bombowanie powoduje TD kiedyś prawie wywalało Evkę   

--- Koniec cytatu ---

To akurat jest dość proste. Po pierwsze, bomba jest fizycznym obiektem (jak każdy inny missile), więc bombing run = nowe obiekty na gridzie. Ale ważniejsze jest to, że bomba oddziałuje często na setki obiektów na gridzie. To nieporównanie większe obciążenie dla serwera niż flota subcapsów waląca w jeden (no dobra, w kilka) cel na raz.

Identyczny efekt masz, gdy flota capitali wywala fightery/fighter-bombery/sentry = nowe obiekty na gridzie i lag spowodowany koniecznością update'u stanów setek/tysięcy klientów.

Soulscream:

--- Cytat: Mona X w Maja 07, 2013, 11:10:11 ---Pamiętam jak w czasie jednej bitwy w Querius można było wyskoczyć do kina między tikami serwera. :)

--- Koniec cytatu ---

Ja pamiętam jak w VNGJ- wskoczył Coven do systemu i wszystkich rozstrzelano zanim im się grid załadował. Nawet powstał filmik jakie to Eve jest ekscytujące :). Mnie właśnie te problemy z lagiem dobiły. Ja pamiętam podczas Delve 1 jak w NOL- floty koalicji padały bo nie mogły załadować grida. To było ekstra - skok do systemu, DD na ryj i budzisz się w jajku po 40 minutach :D.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej