Eve Online > Odyssey

Letni dodatek 2013

<< < (52/106) > >>

SokoleOko:
Nie ma co się zżymać, grafika ma znaczenie.

Zacząłem grać dzień o wypuszczeniu Quantum Rise. Wydokowałem w Reaperze po raz pierwszy, machnąłem myszą dookoła i stwierdziłem "o, k..., to jest chyba tekstówka". Wyglądało to koszmarnie. Dziś - jest mega lepiej. Każda kolejna zmiana była milowym krokiem w stronę tego, żeby gra bardziej wciągała w swój klimat - począwszy od planet zmienionych w Dominion (co było wstępem do PI).

Przed momentem zalogowałem się na chwilę pokręcić w hangarze Gnosises i wrażenie ze wnętrza stacji (po zmianie) - jakbym  miał problem ze wzrokiem i wreszcie zaczął nosić okulary :)

Dux:

--- Cytat: SokoleOko w Maja 06, 2013, 16:25:22 ---Zacząłem grać dzień o wypuszczeniu Quantum Rise. Wydokowałem w Reaperze po raz pierwszy, machnąłem myszą dookoła i stwierdziłem "o, k..., to jest chyba tekstówka".
--- Koniec cytatu ---

Nie no też niczym przedszkolak jaram się wodotryskami :P , ale wydaje mi się, że po capitalach wszystko co istotne dla przeciętnego gracza jarającego się tymi kolorkami, będzie już zmienione. Reszta jest drugorzędna. No może poza właśnie stacjami i gejtami. BTW. v3 dla stacji dotyczy tylko widoku z jej wnętrza, czy wrzucili nowa "skórkę" też na zewnątrz stacji (bo kilku ich rodzajom by się to rzeczywiście przydało, albo nawet "upgrejd" niczym pestce, scorpowi, czy ostatnio apocowi ;) )

--- Cytuj ---Przed momentem zalogowałem się na chwilę pokręcić w hangarze Gnosises i wrażenie ze wnętrza stacji (po zmianie) - jakbym  miał problem ze wzrokiem i wreszcie zaczął nosić okulary :)

--- Koniec cytatu ---

Oglądałem na sisi i faktycznie przyjemniej jest (jeszcze te stateczki sobie lecące w tle z i do undocka). Oczywiście pod warunkiem, ze się kręci jakimś normalnym statkiem, a nie tą jowiańską maszkarą, która paskudniejsza jest nawet od ospreya :P

Zgudi:

--- Cytuj ---Oczywiście pod warunkiem, ze się kręci jakimś normalnym statkiem, a nie tą jowiańską maszkarą, która paskudniejsza jest nawet od ospreya :P
--- Koniec cytatu ---

Nie żartuj, wielu się podoba. Akurat dziś pomyslałem sobie, że VOODOO będą na pewno zachwyceni nowym statkiem wyglądem pasującym do bezlitosnego pirata. :)

--- Cytuj ---Milicyjne bunkry :P No i jeszcze chyba posy, czy struktury od sova.
--- Koniec cytatu ---
No to na 90% nowe szadery powinny być w Odyssey. I na 99.99% wzrosną wymagania a starsze karty graficzne przestaną działać z EVE.

Doom, wymieniaj kompa, nawet nie modernizuj :)

SokoleOko:

--- Cytat: Dux w Maja 06, 2013, 16:43:34 ---Nie no też niczym przedszkolak jaram się wodotryskami :P

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście - gameplay > wodotryski, ale też nie udawajmy, że świat swoi w miejscu. Wolisz firmy czarnobiałe czy w kolorze i Full HD?

--- Cytat: Dux w Maja 06, 2013, 16:43:34 ---ale wydaje mi się, że po capitalach wszystko co istotne dla przeciętnego gracza jarającego się tymi kolorkami, będzie już zmienione. Reszta jest drugorzędna.

--- Koniec cytatu ---

Tu nie chodzi o drugorzędność, tylko błędy w wyświetlaniu starych obiektów z nowym shaderami. Stąd - najpierw wszystko musi być "V3", a potem nowe shadery.

--- Cytat: Zgudi w Maja 06, 2013, 16:50:29 ---No to na 90% nowe szadery powinny być w Odyssey. I na 99.99% wzrosną wymagania a starsze karty graficzne przestaną działać z EVE.

--- Koniec cytatu ---

Na 99% nie będzie nowych shaderów w Odyssey i na 99% wymagania nie zmienią się, a już na pewno nie w ten sposób, żeby trzeba było wymieniać karty graficzne. To nadal będzie standard 3.0 (=DX9), tylko po prostu inaczej napisane.

Soulscream:
Sokół Ty naprawdę zacząłeś grać po Quantum Rise? O ja pierdziele czuje się stary :(.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej