Eve Online > NoobGarten
Opłaty abonamentowe - czy granie musi być tak drogie?
ManganMan:
--- Cytat: Maciek26 w Grudnia 26, 2012, 16:21:26 ---PS. Trial konto również otrzymuje prezenty "świąteczne" z aktualnego eventu?
--- Koniec cytatu ---
Niestety nie. Uwierz mi, sam tak miałem na trialu.
Wysłane z mojego WT19i
Maciek26:
Ok, nie otrzymam prezentów po rozpoczęciu gry.. Ale po aktywacji konta będę mógł je odebrać? A co z aktywacją "przez steam"??
Skeer:
http://www.youtube.com/watch?v=c0M7jkv3xkQ
Przypadkiem dziś rano obejrzałem. Może nieco stare - ma rok - ale mniej więcej obrazuje grę.
Jeżeli chodzi o aktywację konta - parę osób się tu wypowiadało, że CCP stosuje coś w rodzaju tricku - sugeruje graczom, że trzeba za pierwszym razem zapłacić w jakiś szczególny (i nieco droższy) sposób. Nie pamiętam, czego to dotyczyło, możliwe że jakiejś płatności kartą. Generalnie piszę o tym, bo to jest wtedy bullshit, konto się za pierwszym razem aktywuje dokładnie tak samo jak normalnie - plexem, GTC etc i masz odblokowane wszystko. Zapłacenie za konto w środku triala nie powoduje utraty pozostałych dni triala etc.
Nie wiem, jak jest z kluczem Steam. Sprawdź dobrze, czy rzeczywiście to jest okazja, a nie chwyt marketingowy.
Na trialu masz ograniczone możliwości w grze - nie możesz przede wszystkim skillować całej palety książek oraz nie możesz robić przelewów isków. To implikuje inne ograniczenia - nie robisz kontraktów, nie latasz indykami, capitalami (to akurat głupie, bo nie ma i tak szansy wyskillowania w 21 dni ;) ) i parunastu innych rzeczy.
No i polecam UA.
--- Cytat: Trolok w Grudnia 26, 2012, 14:56:40 ---Niestety panowie trochę ubarwiają, ale w tej społeczności każdy ma do tego skłonności i musisz brać poprawkę na to co ludzie mówią.
Dlatego jeśli miałbym Ci coś polecać to nie salvaging w hubie misyjnym czy latanie po low i szukanie faction spawnów(?!?) tylko milicja właśnie.
Pozdro.
--- Koniec cytatu ---
Pan też ubarwia, milicja wcale nie jest och i ach z tego co wiem i też jest tam ostry grind. Szukanie factionów na beltach w low jest czymś dziwnym? Wielokrotnie znajdowałem fajne implanty w lowsecu.
SokoleOko:
Unseen Academy nie wymaga opłaconego konta, wymaga tylko skończonych tutoriali.
Na marginesie, zapomnij o swoich doświadczeniach z innych MMO. Szczególnie z jakiś Tibii czy innego WoW (tfu!). To jest gra dla dorosłych ludzi (średnia wieku ok. 30 lat), dla których nie jest problemem zapłacić abonament (na jednego gracza przypadają średnio ponad 2 konta), czy poczekać rok, żeby móc latać jakimś porządnym statkiem.
Eve to jest "drugie życie" ;)
Goomich:
--- Cytat: Maciek26 w Grudnia 26, 2012, 16:52:34 ---Ok, nie otrzymam prezentów po rozpoczęciu gry.. Ale po aktywacji konta będę mógł je odebrać? A co z aktywacją "przez steam"??
--- Koniec cytatu ---
Obawiam się, że Eve może być dla ciebie zbyt skomplikowana.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej