Eve Online > Wsparcie techniczne
Router do neostrady zamiast Liveboxa.
Mamut:
Jakos w firmie mam 11 urzadzen TPlinka i nic mi sie nie wiesza :) w domu rowniez mam , jak robie fuchy gdzie budzet mam mega skromny ,tez instaluje TPlinka . Jak chcesz miec spokoj na dlugie lata to kupujesz ten model ktory Ci wskazalem ,albo nowsza wersje , i kupujesz cos na co mozna wgrac Tomato . np wrt54 - albo ovislinka wl-1600 . Dwa urzadzenia bywaja upierdliwe ,bo troche wiecej kabli ,ale patent sprawdzony w okolo ~20 lokalizacjach i dziala 24/24/7 - nie uwzgledniajac odgornego resetu neostrady. Jak zmienisz providera - to bramka Ci zostaje na nastepna neostrade ,a router z Tomato mozesz juz wpiac gdziekolwiek gdzie masz RJ45 .
edyta //
Jesli chodzi o pojedyncze urzadzenie z obsluga ADSL - to nie zwracaj uwagi na to co pisze ,zaden z routerow ADSL nie dal nigdy rady spelnic moich oczekiwan - dlatego rozwiazanie bramka + router z linuxem uwazam za najlepsze .
Asag:
No ale mi właśnie chodzi o jedno urządzenie. oprócz neostrady jak na razie nie mam mozliwości podpięcia innego netu, na dodatek mam słabą linię (czy jak to określić) i 10 mega to takie max, z 20 mógłby być problem aby wycisnąć przynajmniej narazie dlatego jednak wolałbym pojedyncze urządzenie.
Na dodatek nawet nie wiem co to jest to Tomato więc tym bardziej chyba odpada :o
Mamut:
Szczerze, nie musisz miec jakies mega wiedzy ,wystarczy ze potrafisz czytac i pisac - linki z lopatologicznym opisem co i jak zrobic ,moge Ci wyslac w 5 min - tylko sie odezwij na PM . Calosc sie podpina w ok 20 min , w stanie kompletnego upojenia alkoholowego trzeba wziasc poprawke ok 10 min na literowki w loginie neo ;) Tomato ma bardzo fajne i przejrzyste GUI - imo o wiele lepsze niz w wiekszosci brandowanych routerow , i przedewszystkim masz sztywny lub dynamiczny QOS ( ale to juz jak masz jakis uzyszkodnikow w sieci ktorzy lubia przywalic jakims p2p :)
Prowe:
Do neostrady tylko TPLink. Na innych możesz mieć problem.
Merle78:
Linksys jak i Netgear - ta sama lipa, tylko niektore modele sie do czegos nadaja. Tani i dosc dobry - TpLink.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej