Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (32/89) > >>

SokoleOko:
Żaden ze mnie znawca boksu ;)

Niemniej, cały pomysł na ten fit opiera się na trzymaniu dystansu (bo Mach na 50 km bije bardzo mocno) i ogromnej "GTFO ability" dzięki zwrotności i szybkości. Nic odkrywczego, nie inaczej lata się przecież Cynabalem, tylko dystanse mniejsze. Facet oddał swoje atuty i zginął.

Doom, jakby Ci się chciało kiedyś to poczytaj sobie historie dwóch francuskich asów myśliwskich z I wojny - Guynemera i Foncka. Pierwszy latał jak wariat, był "celebrytą", kilkakrotnie został zestrzelony, stracił zdrowie i musiał być wnoszony do kabiny na rękach przez swojego mechanika. W końcu zginął.

Fonck, jak przystało na inżyniera z wykształcenia, był po prostu maszyną do zabijania. Na jedno zestrzelenie zużywał średni 9 pocisków, a jego samolot przez całą wojnę tylko raz miał dziurę od kuli (pilot przeżył wojnę nawet nie draśnięty). Nie był pozbawiony fantazji - założył się o butelkę szampana z dwójką Amerykanów kto zdobędzie więcej "killi" danego dnia i przywiózł ich chyba 6 tego dnia. Wojnę skończył na pierwszym miejscu listy asów Ententy, mając tylko 5 zwycięstw mniej od sławnego - i poległego - "Czerwonego Barona". Na marginesie, nie wiele brakowało, a to Foncka - zamiast Lindbergha - pamiętalibyśmy jako pierwszego pilota, który samotnie przeleciał Atlantyk.

EDIT - wydzielmy wątek MasL'a do oddzielnego tematu (chyba nawet taki już jest).

SokoleOko:
Tymczasem wracając do głównego tematu, serdecznie pozdrawiam hejterów i gratuluję Wam motywacji do klikania minusów. Nie żebym zwracał uwagę na to ile kto ma, ale jakoś wydawało mi się, że wczoraj byłem na plus, a teraz już na minus. Klikajcie sobie na zdrowie :)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Grudnia 10, 2012, 13:54:24 ---Tymczasem wracając do głównego tematu, serdecznie pozdrawiam hejterów i gratuluję Wam motywacji do klikania minusów. Nie żebym zwracał uwagę na to ile kto ma, ale jakoś wydawało mi się, że wczoraj byłem na plus, a teraz już na minus. Klikajcie sobie na zdrowie :)

--- Koniec cytatu ---
Wczoraj miałem dokładnie to samo  :P
Swoją drogą troche głupi pomysł z tymi minusami/plusami, nie to żebym sie tym przejmował  ;)

[BU FU] Karas:
Za bardzo nie rozumiem o co placz. Czym sie rozni gank 5 na 1, od 1+20-30-50 ratow na 1?
IMO zmiana jest na plus i wydaje sie byc zdrowo rozsadkowa.

SokoleOko:

--- Cytat: KoMic w Grudnia 10, 2012, 14:16:39 ---Za bardzo nie rozumiem o co placz. Czym sie rozni gank 5 na 1, od 1+20-30-50 ratow na 1?
IMO zmiana jest na plus i wydaje sie byc zdrowo rozsadkowa.

--- Koniec cytatu ---

N-ty raz - nie mówimy o sytuacji 5 roamerów na 1 rattera. W tym przypadku aggro ratów nie ma najmniejszego znaczenia, bo gang stopi każdego subcapitala w sekundy. Nieco więcej zabawy jest w przypadku carriera, ale i to jest do zrobienia.

W tym wątku chodzi tylko o sytuację, w której jest 1 roamer vs. 1 (lub więcej) celi. Zmiana jest taka, że wcześniej musiałeś się martwić DPS-em gracza (czasem da się uniknać, np. wskoczyć pod działa, czasem nie - np. wszelkiego rodzaju missile). Obecnie na Twój ship sfitowany pod PvP wsiada full aggro z ratów. Na anomalkach w 0.0 nie jest tego mało. Różnica jest potężna.

Oczywiście, taki Puszek krzyczy "adapt, adapt". Rozumiem, że mam swój ship do PvP przystosować do PvE. To mniej więcej taka zmiana, jak przystosowanie Ferrari do przewiezienia lodówki. Albo przystosowanie widelca do jedzenia zupy. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej