Forum Gry > Inne gry
Scam Citizen
Khurghan:
Przeniesienie studia na Marsa ;)
Zgudi:
W obecnym stanie mamy tzw. content próbkowy. Lepiej dać sobie siana i zainteresować się tematem za rok. Być może wtedy będzie na tyle zawartości by sobie pograć.
--- Cytuj ---Właśnie, zostań alpha testerem. Możesz nawet zapłacić za to.
--- Koniec cytatu ---
Albo zarobić. Naprawdę dużo osób wyskakuje z 500-5000 dolców i potem odsprzedaje statki (raczej ubezpieczenie do statku który kiedyś tam będzie zrobiony) drożej jakiemuś napaleńcowi. Chris dostał 73 mln i drugie tyle funkcjonuje w wolnorynkowym obrocie ubezpieczeniami.
Zasada działania tego mechanizmu jest genialna: Mam kartkę papieru z obietnicą. Powiem Ci, że ta kartka jest warta 1500zł, ale ja ci sprzedam ją za 1000zł. Kupisz ją, odsprzedasz i obaj będziemy zadowoleni. Wszystko sprowadza się do tego, że Ty i twoi kupcy muszą uwierzyć, że kartka warta jest 1500zł.
Filip Bonn:
Trochę taka bańka mydlana. Wszystko spoko, jeśli obietnice będą dotrzymane i jeśli we właściwym momencie wszystko sprzedasz.
Zgudi:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Lutego 26, 2015, 11:31:04 ---Trochę taka bańka mydlana. Wszystko spoko, jeśli obietnice będą dotrzymane i jeśli we właściwym momencie wszystko sprzedasz.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie pić polega na tym, że nic nie musi być dotrzymane. Kupisz dzisiaj, sprzedasz jutro i niech martwi się końcowy klient.
Qlko1:
--- Cytat: Zgudi w Lutego 26, 2015, 10:51:19 ---Zasada działania tego mechanizmu jest genialna: Mam kartkę papieru z obietnicą. Powiem Ci, że ta kartka jest warta 1500zł, ale ja ci sprzedam ją za 1000zł. Kupisz ją, odsprzedasz i obaj będziemy zadowoleni. Wszystko sprowadza się do tego, że Ty i twoi kupcy muszą uwierzyć, że kartka warta jest 1500zł.
--- Koniec cytatu ---
Za takie numery ludzie często idą do paki :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej