Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Czwarta Wielka Wojna o Esoterie

<< < (132/259) > >>

Kombat:
Generalnie zawsze to będzie walka mechanika gry vs ludzka natura.
Ludzka natura jest taka żeby wygrywać za wszelką cene, nawet kosztem łączenia się w wielkie bloki, wolą zblobować przeciwnika i wygrać niż unieść się honorem i przegrać.
CCP też nie pomaga swoimi decyzjami projektowymi - np ostatnia zmiana z agro timer powoduje że wystawianie superów stało się jeszcze bardziej ryzykowne więc nikt z głową na karku nie wystawi floty superów nie mając gwarancji że wygra - a żeby zdobyć sov potrzebne są supery i kółko się zamyka:  chcesz mieć sov? wejdź do powerblocku bo inaczej Twoja garstka superów zostanie zblobowana i będzie się świecić na kb jakiejś wielkiej koalicji bo jej 'pvperzy' potrzebują czegoś do brandzlowania się jacy to są uber.

[VIDE] Herezja:
Temat zmian sova jakie podał Sokół moim zdaniem jest niewypałem (chyba, że w ogóle tereny 0,0 powinny być podzielone pomiędzy npc-e). Temat odległości od stolicy też moim zdaniem niewiele by zmienił. W efekcie tej zmiany powstałoby masę małych grup ludzi połączonych siatką dyplomatyczną.
Kiedyś poddałem temat niestabilności działania cyna. To moim zdaniem by zamieszało i to znacznie w działaniach powerbloków bo nie znałbyś dnia i godziny kiedy twoje siły byłyby w znacznym stopniu uszczuplone. Napędziłoby to także handel jak i produkcję.
A co do roamów C0venu i intela wrogiego w eso. Myślę, że w modzie byłyby roamy cover opsów prosto z BO spadające na głowę kerbira.

SokoleOko:

--- Cytat: Syntion w Listopada 29, 2012, 13:21:30 ---Jak polecisz raz, drugi, trzeci , dziesiąty i ze wzgledu na ich intel w okolicach 4GQ już będą wiedzieli że "lecą c0veniaki" wrócisz do bazy bez chociaż jednego kila to za 12-tym, 13-tym, 20-tym razem nie będzie ci się już chciało wydokowywać ze stacji albo zlecieć z pasków. Oczywiście te liczby to tylko przykład i każdy ma ten stopień niechciejstwa na innym poziomie. Sam mieszkałem w Eso kawalek czasu i widziałem jak z upływem naszego zasiedzenia się tam przestawało przylatywać tam dosłownie cokolwiek. Myślisz że z wami będzie inaczej?

--- Koniec cytatu ---

Spędziłem trzy tygodnie roamując Tribali z Eso. Patrząc na mapę wydaje się, że dupniej być nie może - za daleko na titan bridge'a, musisz lecieć dłuuuugą pipe'ą przez 0suf, gdzie - wydawałoby się - zaraportują Cię na śmierć na intelu.

Tymczasem ci goście w ogóle nie wiedzą co to jest intel i do czego służy. Gang może siedzieć 2 godziny w - de facto - malutkim Period Basis i nadal jesteś w stanie rąbnąć carriera, który ma wszystko w dupie i raci jakby jutro miał się świat skończyć.

IMHO - miną miesiące zanim przeciwnik czegoś się nauczy. I to w najlepszym - dla przeciwnika - scenariuszu.

Punct:
najlepsze to jest to że te nooby za jakiś czas kupią sobie supercapsy i tytany i też im nic coven nie zrobi.

SokoleOko:

--- Cytat: Punct w Listopada 29, 2012, 14:48:58 ---najlepsze to jest to że te nooby za jakiś czas kupią sobie supercapsy i tytany i też im nic coven nie zrobi.

--- Koniec cytatu ---

Powiedziałbym raczej, że jest tylko kwestią czasu kiedy "daily Thanatos lossmail" zamieni się w Tribali na "ratting Nyx down!" ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej