Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czwarta Wielka Wojna o Esoterie
SokoleOko:
--- Cytat: Yavax Zavro w Listopada 21, 2012, 11:45:56 ---Ja nie wiem, czy TEST przestało traktować poważnie tą całą inwazję, czy po prostu nie mamy tu wklejanych KB z wtopami C0venu :)?. Jak na razie plany przejęcia Eso są - delikatnie mówiac - failem. Może to tylko zasłona dymna i TEST wysyła największych n00bali jakich ma pod ręką, żeby potem zrzucić Wam na głowy rekinów PVP?
--- Koniec cytatu ---
Sov war to tak naprawdę nie jest PvP. Przynajmniej nie wtedy, gdy siły stron nie są przynajmniej wyrównane.
TEST może w każdej chwili zaorać huby i TCU w Eso. Niczym nie różni się to od mining opa - wrzucasz shipy, lockujesz skałkę... znaczy, tego, sov structure, aktywujesz moduły/fighter-bombery i czekasz aż padnie. To jest tylko i wyłącznie kwesta czasu.
Xeovar:
--- Cytat: Yavax Zavro w Listopada 21, 2012, 11:45:56 ---Ja nie wiem, czy TEST przestało traktować poważnie tą całą inwazję, czy po prostu nie mamy tu wklejanych KB z wtopami C0venu :)?. Jak na razie plany przejęcia Eso są - delikatnie mówiac - failem. Może to tylko zasłona dymna i TEST wysyła największych n00bali jakich ma pod ręką, żeby potem zrzucić Wam na głowy rekinów PVP?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: SokoleOko w Listopada 21, 2012, 12:00:41 ---Sov war to tak naprawdę nie jest PvP. Przynajmniej nie wtedy, gdy siły stron nie są przynajmniej wyrównane.
TEST może w każdej chwili zaorać huby i TCU w Eso. Niczym nie różni się to od mining opa - wrzucasz shipy, lockujesz skałkę... znaczy, tego, sov structure, aktywujesz moduły/fighter-bombery i czekasz aż padnie. To jest tylko i wyłącznie kwesta czasu.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie nie do końca kumam o co chodzi. Mają możliwości bardzo szybkiego zaorania nas których nie wykorzystują. Tempo orki jest zaskakująco wolne.
Pytanie jest czemu, no i tu można już tylko gdybać:
1) orają nas, bo się inne wojny skończyły i nie mają innych celów, więc "oszczędzają" nas bo jak się Eso skończy to już w ogóle nie będą mieli do czego strzelać
2) ktoś ich gdzie indziej angażuje (ale gdzie i kto?)
3) Pomimo oficjalnej inwazji ludziom/FC się nie chce orać
Wszystkie trzy wytłumaczenia dość naciągane, więc szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia o co kaman.
Goomich:
4. Kolesiowi z Polisha skończyły się ISKi. >:D
Skeer:
Zombiesy coś tam orzą.
WhiteCat:
--- Cytat: Yavax Zavro w Listopada 21, 2012, 11:45:56 ---[...] Może to tylko zasłona dymna i TEST wysyła największych n00bali jakich ma pod ręką, żeby potem zrzucić Wam na głowy rekinów PVP?
--- Koniec cytatu ---
TESTy nie mają czegoś takiego jak "rekiny PvP". Może i są pojedyncze wybitne jednostki, ale ich siłą są liczby i FC. Jeżeli chcieli by się bić na serio to wrzuciliby na nas flotę 2,3 razy większą z supportem kapsli, a być może i superów. Prawda jest taka, że flotą o liczbach podobnych do naszej mają bardzo małe szanse na zwycięstwo, a ich dowódcy zdają sobie z tego sprawę. Kiedy zechcą uderzyć w naszą, powiedzmy 100 osobową flotę to wystawią 250-300 osób i z 10 superów. Standard.
A co do orania to właściwie cała "górna" Esoteria jest już w rękach HBC, po prostu leci Tytan, parę superów i flota BSów(http://hq.c0ven.pl/kb/?a=kill_detail&kll_id=193539), orają, a potem lecą na następny system itd, itd....
A zombie dostają systemy w gratisie od rentierów ot co.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej