Eve Online > Retribution

Dev Blog: Ship Balancing Winter Update

<< < (12/21) > >>

Doom:
Mam lepszy pomysł. Mam lepszy pomysł.
Drona EW
Latata toto dokoła statku i ma 10-20 sekundowy cykl emisji.Cykl jest zerojedynkowy albo zadziała albo nie. Szansa na zadziałanie powiedzmy 1/6. Jak zadziała rakiety zapierniczają w dronę (puki nie spadnie, lub nie zostanie schowana co automatycznie kończy cykl) Żeby nie było za łatwo tego strącić i jednocześnie żeby nie było za łatwo wozić tego hurtowo to ograniczyć rodzaje i dać tylko large wersję. Oczywiście na nie rakiety drona zupełnie usles

Lt Rook:
Doom to się chyba fachowo nazywa "flara"  ;)

FITTIpalti:
Ja nie wiem co wy tak chcecie nerfić, w grze powinna panować ewolucja statki się rozwijać. Jeżeli ktoś uważa że Drejk jest przegięty powinni zbustować inne shipy żeby nadążały ( ja nie uważam go za jakiegoś kaxa ze swoim marnym dpsem )

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 19, 2012, 13:54:57 ---Mam lepszy pomysł. Mam lepszy pomysł.
Drona EW
Latata toto dokoła statku i ma 10-20 sekundowy cykl emisji.Cykl jest zerojedynkowy albo zadziała albo nie. Szansa na zadziałanie powiedzmy 1/6. Jak zadziała rakiety zapierniczają w dronę (puki nie spadnie, lub nie zostanie schowana co automatycznie kończy cykl) Żeby nie było za łatwo tego strącić i jednocześnie żeby nie było za łatwo wozić tego hurtowo to ograniczyć rodzaje i dać tylko large wersję. Oczywiście na nie rakiety drona zupełnie usles

--- Koniec cytatu ---
Ueeeee.... naczytał się Honor Harrington i udaje że coś wymyślił  :P

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Wrzesień 19, 2012, 13:50:13 ---Nie tak łatwo. Co znaczy "salwa nie trafi" Jak mam zgrupowane launchery tak ? A jak nie mam ?
Taki decoy "ginie" po trafieniu co więc z następnymi missilami które już lecą ?? FOF czy nie FOF ? Jeden decoy ogłupia x missili ? Nie tak łatwo...
Choć ogólny pomysł ma sens.

--- Koniec cytatu ---

Proszę bardzo:

RoF takiej wyrzutni flar (aczkolwiek flary dzialają tylko na pociski naprowadzane na podczerwień - ale nie spierdajmy się o bzdury) to powiedzmy 8 sekund. Można to skrócić o 5% per level skillem. Do launchera potrzeba ammo. Flara wisi 10 sekund i albo zostanie zniszczona, albo "gaśnie". To czy rakieta trafi we flarę czy nie zależy od odległości pomiędzy flarą a statkiem uciekajacym przed rakietą. Tu liczby są do dopracowania, ale w najlepszym razie powinno być maks 30% że rakieta (liczone dla każdej oddzielnie) trafi we flarę.

Voila, masz nową mechanikę, gdzie obrona przed rakietą zależy od specjalnego modułu, skilla i umiejętności pilotażu.

Zamiast tego CCP serwuje nam taki pojedynek Curse'a z drejem - lock, activate TD, MWD on, keep range, drones engage, post killmail :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej