Eve Online > Retribution

Dev Blog: Ship Balancing Winter Update

<< < (5/21) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Wrzesień 18, 2012, 22:48:30 ---W Hurku boli ich 2xmed Neut.

--- Koniec cytatu ---

Ale skąd to wziąłeś?

Zmieniają PG Hurrka, bo obcięli o 10% PG medium artylerii. Bez skilli do sfitowania 6x720 będziesz potrzebować potrzebujesz 162 PG mniej. Nie mam EFT pod ręką, żeby policzyć ile to jest z WU/AWU V. Powinno wyjść mniej więcej na to samo.

Lt Rook:
jak mi tylko pozwolą zrobić 45km zasięgu w tengu na hamach to się na nich nie obrażę...

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 18, 2012, 23:24:00 ---Ale skąd to wziąłeś?

Zmieniają PG Hurrka, bo obcięli o 10% PG medium artylerii. Bez skilli do sfitowania 6x720 będziesz potrzebować potrzebujesz 162 PG mniej. Nie mam EFT pod ręką, żeby policzyć ile to jest z WU/AWU V. Powinno wyjść mniej więcej na to samo.

--- Koniec cytatu ---

PG medium artylerii i nie tylko obcięli z okazji cruzów, poczytaj https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&find=unread&t=155001
A Hurka tną ze względu na whine że można w niego wsadzić, w skrócie mówiąc - co się chce i gdzie się chce a do tego full rack gunów i 2 Neuty.

SokoleOko:
Taka specyfika shipów matarskich i bardzo dużego rozziewu między wymaganiami AC a artylerii. Dokładnie to samo masz z Maelstromem - jeśli wsadzisz 8x800, to możesz go sfitować dowolnie.

Zsur1aM:
Nie zapominajcie ze HM to long range weapon. Cytujac moj post z czasow ostatniej proby nerfienia drake'a:

--- Cytuj ---Somehow i don't like these changes, imho they should remove dmg bonus for heavy missiles and maybe reduce dronebay to 3 small drones.
People forget heavy missiles are long range weapon, when you compare drake to other BC with long range weapons hes extremely overpowered.

Drake with 2 dmg mods deals 411dps at 75km
Harb with 2 dmg mods deals 271dps at 54+10
Cane with 3 dmg mods deals 278dps at 68+24
Ferox with 3dmg mods deals 190dps at 73+13
Brutix with 3dmg mods deals 275dps at 49+13
--- Koniec cytatu ---

Dzisiaj tak na prawde nie zrobi to tak duzej roznicy, bo mamy T3 BC ktore maja zasieg i dps, wiec nawet jezeli znerfia HM to o duzo za pozno i tak naprawde niepotrzebnie, a przy okazji sprawia ze T3 beda jeszcze bardziej OP.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej