Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN - dyskusja
[GRZEB] Grzebalec:
c0ven home defence :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jNTIhCqYajc[/youtube]
[BWTF] Old Piosall:
Żadko chce mi sie pisać na centrali, ale postanowiłem ostatecznie coś skrobnąć.
Byłem w c0ven w 2008-2009 potem w poźniejszych latach. Co się zmieniło? Nic, zmieniają się tylko ludzie którzy mają kaktusa w tyłku i wiecznie im coś wadzi.
Wcześniej był PBN drący jape żę górnik to heretyk zło wcielone itp itd.
Potem BUFU drące jape żę posiaże to heretycy i wogóle o co chodzi.
Teraz Minionki które wyszły z c0ven drąc jape że kerbirka itp itd.
Te nazwy korpów/aliansow mozna by zmieniac przekladac dawac osoby prosze nie brać tego personalnie bo nie jestem typem drama maker. Jest to irytujące, że ciągle tam przewija sie ktoś kto zazdrości ci czegos, ktoś kto ma problem z twoim sposobem na grę, że ktoś ma problem z czymś. To będzie zawsze, nie przeskoczymy tego, nie da się tego obejść, bo taki jest nasz naród i nie zmienimy tego.
Kwetia jest jak długo ktoś wytrzyma, niektórzy nie wytrzymują i odchdzą. Myślę, że gdyby ludzie odsuneli dume i wzieli przez palce pier.. niktórych podmiotów to naprawdę dałoby radę zrobić coś quwa wielkiego. A da się.. tylko trzeba chcieć, i trzeba się nauczyć najważniejszego, że CCP dąży do asymilacji PVP + PVE + INDUSTRY. Do momentu kiedy Jazgoty tego nie zrozumieją do tego momentu nic sie nie zmieni. Polskie corpy beda rozjebane po calym EvE.
A szkoda...
o/ Chyba tyle chcialem powiedziec :)
Zsur1aM:
--- Cytat: Old Piosall (Bluszcz) w Listopada 22, 2015, 10:29:53 ---[...] Jest to irytujące, że ciągle tam przewija sie ktoś kto zazdrości ci czegos, ktoś kto ma problem z twoim sposobem na grę, że ktoś ma problem z czymś.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie byłem w covenie i mogę się mylić ale czy coven nie aspirował do bycia ally stricte pvp? jeśli tak, to może tutaj leży problem.
Jeżeli interesuje mnie pew-pew i przychodzę do ally pvp, to zazwyczaj oczekuje że będę miał z kim latać i pozostali membersi tego ally siedzą tam w podobnym celu, jeśli okazuje się inaczej to nie ma sensu się kisić. Ludzie jednak szybko przywiązuj się do własnej marki, każdy jednak dorzuca do tego własną cegiełkę w postaci czasu jaki zainwestował w daną organizacje, stąd zawsze "ktoś ma problem z czymś", nikt nie chce odpuścić i zaczynać od nowa. Pomijam tu dramamaker'ow którzy po prostu zajmują się kręceniem dram i których w covenie z tego co wiem nie brakuje 8)
Nie znam dokładnie całej historii związanej z wyjściem korpów które wymieniłeś, wiem dlaczego wyszedł PBN, wiem też że wszystkie te korpy były nastawione na PvP i tylko PvP, myślę że to dużo wyjaśnia.
--- Cytat: Old Piosall (Bluszcz) w Listopada 22, 2015, 10:29:53 ---To będzie zawsze, nie przeskoczymy tego, nie da się tego obejść, bo taki jest nasz naród i nie zmienimy tego.
--- Koniec cytatu ---
To nie jest kwestia narodowa, w większości międzynarodowych ally jest podobnie, to bardziej kwestia czy ally zrzesza ludzi specjalizujących się w konkretnych dziedzinach czy rekrutuje wszystkich jak leci a później stara się wymusić/oczekuje określonych rezultatów.
--- Cytat: Old Piosall (Bluszcz) w Listopada 22, 2015, 10:29:53 ---Kwetia jest jak długo ktoś wytrzyma, niektórzy nie wytrzymują i odchdzą. Myślę, że gdyby ludzie odsuneli dume i wzieli przez palce pier.. niktórych podmiotów to naprawdę dałoby radę zrobić coś quwa wielkiego. A da się.. tylko trzeba chcieć, i trzeba się nauczyć najważniejszego, że CCP dąży do asymilacji PVP + PVE + INDUSTRY. Do momentu kiedy Jazgoty tego nie zrozumieją do tego momentu nic sie nie zmieni. Polskie corpy beda rozjebane po calym EvE.
--- Koniec cytatu ---
Ale na co komu wielki polski alians? może dla ludzi którzy ni w ząb nie potrafią english'a ma to sens.. dla wszystkich pozostałych lepszym rozwiązaniem jest znalezienie paczki o podobnych celach/zainteresowaniach/stylu grania niż wybór przez jakieś kwestie narodowe.
PAwulonek:
niestety piosal ale c0ven nadal ma w statucie
--- Cytuj ---We are Polish-International null-sec PvP alliance.
--- Koniec cytatu ---
zmienicie statut na PVE/IND to skoncza sie dramy ,przestana przychodzic ludzie nastawieni na pvp ;)
[WILD5] Gagat:
--- Cytat: Old Piosall (Bluszcz) w Listopada 22, 2015, 10:29:53 ---
Kwetia jest jak długo ktoś wytrzyma, niektórzy nie wytrzymują i odchdzą. Myślę, że gdyby ludzie odsuneli dume i wzieli przez palce pier.. niktórych podmiotów to naprawdę dałoby radę zrobić coś quwa wielkiego. A da się.. tylko trzeba chcieć, i trzeba się nauczyć najważniejszego, że CCP dąży do asymilacji PVP + PVE + INDUSTRY. Do momentu kiedy Jazgoty tego nie zrozumieją do tego momentu nic sie nie zmieni. Polskie corpy beda rozjebane po calym EvE.
--- Koniec cytatu ---
asymilacja jest potrzebna tylko sov holderom, którzy mają dużo terenu, duże liczby i dużo isków z tego. Członkowie takich ally są trochę jak chłopy pańszczyźniane, odrywane tylko od pługa w celu zduszenia najazdu wroga. Taki twór potrzebuje tylko kilku ogarniętych fc, dużych liczb i zamordyzmu w wymuszaniu obecności na CTA. Ten zamordyzm wydaję się być kluczowy, bo inaczej taki twór rozpadnie się w anarchii. Wychodzi Ci z tego coś na kształt imperium w którym są same kraby (zadowolone z tego, bo nikt im nie każe latać na roamy, tylko na ważne CTA), które nie potrafią nic zabić nie mając 5 krotnej przewagi nad wrogiem. Chyba, że mają wybitniejszych FC, to ścierają się nawet w podobnych liczbach 100+. Oczywiście są w stanie każdego nakryć czapką, wrzucić milion superów i dużó tytanów (bo przecież po coś farmią i kopią non stop) i jest ok, jak to komuś sprawia frajde. Nie da się zasymilować ludzi, którzy mają inne cele, inne zainteresowania i czerpią przyjemność z innej gry. Albo określasz swojego korpa czy ally takim jakie jest w rzeczywistości i od razu jasno określasz czego wymagasz i jakie masz zasady i je przede wszystkim egzekwujesz, albo wprowadzasz kogoś w błąd, dajesz obietnice bez pokrycia i liczysz, że się zadomowi i przymknie oko na wszystko co mu się nie podoba. Najlepsze jest to, że 90% ludzi w eve nie szuka ally czy korpów stricte PVP. Bo bezpiecznej przystani do zarabiania isków u takich nie znajdziesz. Takie ally są dla ludzi, których interesuje TYLKO zabijanie innych. Z doświadczenia wiem, że jest ich bardzo mało.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej