Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN - dyskusja
[FUSEN] Nhered Spor:
hmm jestem politycznym noobem i żyję w pełnej nieświadomości jak to działa tu w EVE Online.
Widząc ponownie c0ven na mapie pusciłem wodze fantazji - może to te piwko :/
I oczami wyobraźni widziałem c0ven rosnący w silę wraz z przyjmowanymi nowymi korporacjami( wiadomo do utrzymania obszaru trzeba więcej jak tylko elity pvp.)
J już widziałem oczyma wyobraźni taka rozmowę:
"c0ven elita pvp: wczoraj 3 godziny latania po okolicy ale pogoniliśmy tych .!@!#@%! na powrocie ten gówniany blob !@@#!
..... no i po naszej flocie :(
c0ven gornik/producen: wiem gdyby nie wy to by mi na tym pasku wszystkie koparki pospadały, dzieki,
wiesz mam kilka statków pod te wasza flotę wpadnij na stacje to dam.
c0ven elita pvp:kurcze miałem strzelać do krzyżyków ale przez tych @!@#%!@ gówno z tego wyszło,wiec wiesz u mnie no nadal dziura w portfelu
c0ven gornik/producen: a kto tu mówi o iskach gdyby nie wym to bym już musiał produkcje przestawi na nowe koparki."
Jeden c0ven jedne zasady dla wszystkich
jedni potrafią pvp inni wola robić zabawki pod pvp jeszcze inni zawsze maja wyfarmione iski, wszystko się zazębia razem i ślicznie działa.
Efekt z tej przypowieści jest taki ze nie ma co pić bo kolejnego dnia pozostaje tylko niesmak w gębie.
sztosz:
Dobry jesteś :D
Masz, poczytaj, pewnie Ci się spodoba: http://www.gutenberg.org/ebooks/2130 :)
Net:
--- Cytat: qlko1 w Kwietnia 25, 2015, 08:27:03 ---Zazwyczaj za infrastrukturę przemysłową płaci producent, ale co ja tam wiem. Jasne, należy jak najwięcej ułatwić, stworzyć dogodne warunki, ale producent ma dzielić ryzyko. A ty chcesz za darmo, chcesz dużo, chcesz gwarancji.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie masz tu racje i tak jest w RL. Ale tu mamy Eve wiec budynkow, tartakow i fabryk nie trzeba stawiac.
Nie ma jakich wydatkow ponosic. Czyli producent ma to z glowy. Chyba, ze koniecznie chcesz tak zrobic, zeby
gornicy tracili koparki, bo... bo tak, pvprzy tez traca ! ;)
Natomiast druga strona transakcji ma dac teren pod zabudowe. Zdobywaja teren raz (bo i tak lubia zdobywac)
i potem juz nic nie musza robic. No, musza przestrzegac jakichs zasad społecznej współegzystencji, o w tym
moze byc problem. Duzo latwiej co niektorym przebywac w zupełnie pustej przestrzeni, niż zamieszkałej...
"Gwarancja" ? Znaczy co, ze banie na gejcie sa bee ? CJ psuje, nie wiem, konstelacje, daje ujemne kile albo
zabawe neutralnym altom ? A jak ktos bedzie strzelal do posow twojego korpa/aliansu industrialnego
to nie polecisz pomuc ?
Wiec gornicy maja kopac w skalki dla C0venu przy jak najwiekszym narazeniu na gankowanie ? I wtedy jest ok
i wszystko w porzadku ? Taka sytuacja bardziej odpowiada C0venowi ? ;)
qlko1, problem jest taki, ze C0veny nie chca zrobic porzadnego industry nawet dla samych siebie !
Spojrz na mape Esoterii !!
http://evemaps.dotlan.net/map/Esoteria#sec
Proponowana konstelacja dla IBRA z D-P w srodku... I co mamy ?
BZ- (dobre kopanie, rafineria) -- E1, D-P (produkcja) -- G-Y (research) -- A1- (biura) -- WWE
No ja p*! Doskonale miejsce na industry wraz z dobrze umiejscowionym systemem dla
gorników !!! Kto wogole stawial te stacje ?? Ale nieeee..... "BZ- bedzie dla nas bo... a bo tak! Bo
jestesmy lepsi!".
A w calym tym cholernym industry gornicy sa najbardziej narazeni na spadniecie (i nude!)
i jednoczesnie sa bardzo potrzebni bo nikomu nie chce sie ryc tych skal. W tym samym
czasie mozna zarobic 3 razy tyle wkladajac mniej wysilku. Troche troski jest po prostu
wymagane przez engine gry :)
Qlko1:
--- Cytat: Net w Kwietnia 25, 2015, 12:09:17 ---No ja p*! Doskonale miejsce na industry wraz z dobrze umiejscowionym systemem dla
gorników !!! Kto wogole stawial te stacje ?? Ale nieeee..... "BZ- bedzie dla nas bo... a bo tak! Bo
jestesmy lepsi!".
--- Koniec cytatu ---
Generalnie tak. BZ będzie dla zdobywców bo... GO KURWA ZDOBYLI. Nie dość że za darmo to jeszcze dajcie mi ten teren który ja chcę, a nie ten który wy chcecie mi dać.
Taniej i spokojniej będzie po staremu teren "sprzedać" na rent i za to płacić za transport z Jity. Dla corpów produkcyjnych 50% zniżki, zawsze trochę odciążą logistykę. I będą dziękować i całować po rękach że mają taniej. Najgorzej jest dać za darmo. Bo zawsze za mało.
--- Cytat: [FUSEN] Nhered Spor w Kwietnia 25, 2015, 11:09:18 ---Rainbow shit
--- Koniec cytatu ---
Pij mniej ;D
Net:
--- Cytat: qlko1 w Kwietnia 25, 2015, 12:19:02 ---Generalnie tak. BZ będzie dla zdobywców bo... GO KURWA ZDOBYLI. Nie dość że za darmo to jeszcze dajcie mi ten teren który ja chcę, a nie ten który wy chcecie mi dać.
--- Koniec cytatu ---
Sluchaj trollu... Jak jest wojna to tworzą się dead zony, ziemie niczyje i rozne takie... Po wojnie
natomiast wszystko wraca do "normy" - odbudowuje sie fabryki, domy... A jak sie nie odbudowuje
to nawet trawa wie jak powinno byc i sama odrasta... Ale jak lubisz miec wszedzie dookola siebie
strefy radioaktywne, pola minowe, pustkowie i wluczace sie watachy bezpanskich psow to twoja
sprawa. OUT.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej