Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN - dyskusja
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: [p]unct w Lipiec 03, 2012, 04:36:17 ---czym są tzw. "kradzieże" jeśli nie defraudacją z powiedzeniem to nie my - my jesteśmy ci pokrzywdzeni, OKRADLI nas - drama.
niekompetentncja czy złodziejstwo?
goonsi podobno przy całej swojej potędze mają zaledwie 200b rezerwy - bo wszystko inwestują w sprzęt i ludzi - więc jeśli coven ma tzw "zasoby"
to tylko dlatego że tyle żeście nakradli przez lata - to się pewnie w języku dyplomacji nazywa... budowaniem potęgi covenu.
--- Koniec cytatu ---
gdybym zrozumial, o co chodzi w tym poscie, to pewnie uznalbym ze jest to jak zwykle rzucanie gownem w nadziei, ze moze troche sie tego gowna do nas poprzykleja. :D Niestety nie rozumiem, wiec sie nie ustosunkuje tylko zacytuje (gdyby potem przyszlo ci do glowy edytowac albo sie z czegos rakiem wycofywac).
Nitefish:
--- Cytat: [p]unct w Lipiec 03, 2012, 04:36:17 ---
goonsi podobno przy całej swojej potędze mają zaledwie 200b rezerwy - bo wszystko inwestują w sprzęt i ludzi - więc jeśli coven ma tzw "zasoby"
--- Koniec cytatu ---
to nawet nie jest na waciki do wacików.
Tloluvin:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lipiec 03, 2012, 07:20:11 ---Niestety nie rozumiem, wiec sie nie ustosunkuje
--- Koniec cytatu ---
Jezeli dobrze rozumiem to znaczy, ze jak corp ma duzo kasy w portfelu to dyrekcja kradnie.
W szerszej wersji z tego wychodzi male koleczko
1. Dyrekcja nie rozdaje kasy corpa na prawo i lewo
2. Corp ma duzo isk w portfelu
3. Dyrekcja niezauwazenie kradnie duze kwoty
4. powrot do pkt 1 zwiekszajac wartosci w pkt 2 i 3
Oczywiscie moge sie mylic w interpretacji ;)
Nitefish:
Po prostu od jakiegoś czasu coraz więcej ludzi w Eve chce funkcjonować w systemie "daj". Daj mi iski, daj mi statki, daj, daj, daj... bo jestem retardem, który nie umie sobie zarobić tylko potrafi siedzieć na dupie, złorzeczyć i wyciągać rękę.
Stąd pewnie jak ktoś nie chce "dać" to jest złodziejem i oszustem bo jak mogło by być inaczej. Gdyby był uczciwy to by "dał" nie?
Niewolnictwo z wyboru - "daj", a będę Ci służył jak pies.... ale zaraz, podobno goonsi (*) dają więcej! To w takim razie pier... się, idę do nich po smaczną kość!
* goonsi zostali użyci wyłącznie jako przykład.
Bloders:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lipiec 02, 2012, 16:35:59 ---nie mamy ustawionego -10 do blodersa, nie wiem skad ten pomysl. Jedyne co, to z tego co wiem wiekszosc osob ma go zmutowanego na TS, ale to chyba zrozumiale, zreszta nie jest to zadna tajemnica. Co do jakiejs mitycznej czarnej dziury w ktora ponoc wpadaja iski covenu, to finanse nasze sa calkowicie jawne dla wszystkich osob ktore to interesuje, w samym RAVE chyba ze 3 czy 4 osoby maja alty w COHO (ja tez kiedys mialem) i wglad w walet, wiec przestancie wysysac z palca (a wlasciwie z dupy) takie historie o jakims allegro i defraudacjach. C0ven ma duze zasoby finansowe, sporo capsow i roznych zapasow, a to ze nie wrzucamy tytanow do lowseka na zawolanie pierwszego lepszego oszoloma nie znaczy, ze sprzedalismy je na e-bayu lol
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej