Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN - dyskusja
Dux:
Strefa czasowa Kamczatki bardziej odpowiada południowym prajm tajmom :)
Xeovar:
Testowalismy ustawienie pod low-hours wroga, niestety nie zabanglalo bo sciagneli wsparcie AU TZ :P
Ogolnie cytadele mamy rozrzucone tak zeby nie bylo nie mialy okien w tym samym czasie.
Na razie żaden fortizar nie spadł nam jeszcze (mamy 13 w eso), choć jeden jest w ostatnim timerze i wychodzi w środę o 6 rano ET - zapraszamy na imprezę :)
Ogólnie zabawa jest przednia, wkleje wam raport z bitki o BZ wczoraj który napisał jeden z uczestników:
--- Cytat: [BWTF] Gaavrin w Lutego 02, 2017, 15:21:34 ---Jako, że siedziałem dzisiaj od rana prawie przez cały dzień, pomyślałem, że napiszę małe podsumowanie, bo myślę że warto zostawić gdzieś ślad na naszym forum po tym dniu.
Dzień rozpoczął się od wprowadzenia w kolejny timer naszego Fortizara w A1. Wróg ściągnął chyba wszystkich swoich sojuszników, widziałem sporo Fconów, Drone Wakersów itd. Nie mieliśmy szans z nimi walczyć, mimo tego, że jak słyszałem goony zawróciły parę systemów od esoterii, bo mimo ich wsparcia mieliśmy za małe liczby. Ostatni timer rankiem w najbliższą środę.
Po pół godzinnej przerwie wyszły pierwsze timery w pokecie BZ, zabawa się zaczęła. Dzięki niewiarygodnej robocie Karamby mieliśmy ogromną ilość sigili w zapasie. Pierwszym timerem na rozgrzewkę było TCU w XKZ. Wróg kręcił się po okolicy, ale nie był wstanie nawet skutecznie niszczyć naszych sigili. Nie miał też wystarczającej ilości entosiserów żeby przeciwstawić się naszemu masowemu spamowi sigili, które pojawiały się na każdym wolnym nodzie. Kolejny raz Karamba odwalił ogromną robotę, wystawiając po jednym entosiserze w każdym systemie konstelacji. Po wygraniu pierwszego timera przyszły kolejne, ważniejsze, tym razem Ihub w WX i 16P. Wróg sformował się na te timery, przyleciał z ciężkimi entosiserami w postaci Ninazu, Chimery i innych capitali. Po naszej stronie było małe zamieszanie, nie mieliśmy FC, który poprowadziłby flotę osłonową. Tego ciężkiego zadania podjął się Savannah Kado. Polecieliśmy Jackdowami, zestrzeliliśmy kilka entosisów wroga. Nasze cierpiały strasznie z powodu grifinów, które przerywały cykle entosisów skutecznie opóźniając nasze postępy, taktyka na pewno do zastosowania przez nas. Po chwili pojawił się Reven, który mimo oporów Savka przejął flotę ;)
Kolejne godziny to ciągłe przepychanki na noodach połączone z walką naszych Hurricanów kontra ich Cerberusy. Mimo że nie mogliśmy ruszyć ich enotisujących kapitali, mimo że mieli większe liczby, dzięki ciągłemu reshipowi zarówno entosisów, jak i Hurricanów (sam straciłem dzisiaj 3), udawało nam się przekręcać kolejne timery na naszą korzyść. Osobiście entosisowałem nody w pokecie BZ, w pewnym momencie zaatakował mnie Cynobal i Hound. Mimo długich prób nie udawało im się przebić mojego tanka. Skończyłem cykl rozgrzewkowy, przekręciłem node do końca, a oni dalej bili bezskutecznie mojego sigila. Zacząłem się z nich podśmiewywać na lokalu prosząc, żeby mnie wreszcie zabili. Na co oni odpowiedzieli, że trzymając mnie na punkcie, przynajmniej jest jeden entoser mniej. W tym momencie zrobiłem eject ze statku i poleciałem na Fortizara po następnego Sigila. Na następnym nodzie już mi nie przeszkadzali i opuścili system :) Do DT wszystkie ranne timery były wygrane.
Kolejna runda zaczęła się po DT. Tym razem dla odmiany to Teści przylecieli w Hurricanach, a my w Cerberusach. Kolejny raz mieli większe liczby, jednak nie mieli praktycznie entosiserów, ograniczali się tylko do likwidowania naszych, ale chyba w końcu zrozumieli, że nie wyczerpią naszych zapasów Sigili i odlecieli. Kolejną dobrą wiadomością było zakończenie okna vulnerable na c0ven market w A1. Baliśmy się że Teści spróbują wprowadzić go w reinforca, ale nawet nie próbowali. Około 14:00 naszego czasu Reven musiał nas opuścić. Ciężkie zadanie dowodzenia flotą przejął TJ Jr Andersson. Nie niepokojeni przez wroga, spokojnie dokręciliśmy kolejne timery, o 15:00 wygrywając każdy jeden timer w pokecie BZ! O 15:30 wyjdzie jeszcze ostatni ihub w XKZ. Straciliśmy przy tym 39 sigili i kilka Malerów entosisujących.
Nie wszystko zagrało dzisiaj tak jak powinno. Bywały momenty zamieszania, ale w ogólnym rozrachunku to nie ważne. Dzisiejszy dzień był naszym wielkim zwycięstwem. Naszym osobistym, c0venowym. Nie raz i nie dwa podczas walk w catch słychać było na Tsie SU, że brakuje entosisów do obrony ze strony -A- czy innych sojuszy, które miały tam sova. Dziś było wręcz przeciwnie, można było usłyszeć, że odwalamy kawał dobrej roboty. Do tego nasi FC podejmowali się ciężkiego zadania dowodzenia flotą koalicji.
Pewnie przyjdą jeszcze gorsze dni, pewnie jeszcze nie jeden timer przegramy, ale póki siedzimy w A1, póki nie damy się wyrzucić z esoterii, póki logujemy i walczymy, póty ta wojna nie będzie przegrana. Fozzi sov + cytadele to naprawdę wojna nie na liczby, tylko na determinację. Dzisiaj tą determinacją wykazał się Karamba i trochę mniejszą, kilka innych osób które się dzisiaj pojawiły. Ale ta wojna jeszcze trwa i tra mać, będzie wiele okazji dla całej reszty, żeby dołożyć swoją cegiełkę do obrony Esoterii.
--- Koniec cytatu ---
[SAK] Ramzes XII:
Posucha jak chu..ale widzę u was jedną osobę z potencjałem czy ma talent się okaże.
W każdym razie jak wrócę do gry to wyszkolę wam nowego garona tylko musicie mieć liczby i plexy dla niego.
Zgudi:
--- Cytat: [SAK] Ramzes XII w Lutego 04, 2017, 14:52:35 ---Posucha jak chu..ale widzę u was jedną osobę z potencjałem czy ma talent się okaże.
W każdym razie jak wrócę do gry to wyszkolę wam nowego garona tylko musicie mieć liczby i plexy dla niego.
--- Koniec cytatu ---
Wyobraziłem sobie kogoś kto przychodzi do korpa, żeby "wkoło Macieju" opowiadać jaki to jest dobry i co potrafi. :)
Amek Vi:
--- Cytat: [SAK] Ramzes XII w Lutego 04, 2017, 14:52:35 ---Posucha jak chu..ale widzę u was jedną osobę z potencjałem czy ma talent się okaże.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki, mamy już jednego speca od shitpostingu. Wystarczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej