Eve Online > NoobGarten
Nowy gracz szuka pomocy
Xeovar:
--- Cytat: Akkarion w Czerwca 22, 2012, 12:14:56 ---Witam ponownie, mam kolejne pytanie. Ukończyłem już wszystkie misje treningowe (Catalysta niestety straciłem, muszę używać Tristana) i nasuwa mi się pytanie - co dalej?
--- Koniec cytatu ---
No i tutaj zaczynają się schody :D W przeciwieństwie do typowych MMO, tzw. ThemeParków, gdzie jest jakiś wątek który Cie ciągnie za rączkę aż zmaksujesz level, to jest sandbox.
Odpowiedź na Twoje pytanie jest: cokolwiek, co tylko sobie zażyczysz i chcesz osiągnąć :)
EVE jest bardzo rozbudowanym światem i można w nim robić wszystko, ale nie ma przymusu. Częstym problemem graczy którzy pierwszy raz grają w sandbox jest wyznaczanie sobie samemu celów do osiągnięcia - czy to statku którym chce się latać, czy ilości ISK na wallecie, czy sposobu zarobinienia tych ISK czy czegokolwiek innego.
Skoro jesteś bardzo nowym graczem, sugerowałbym wstąpienie do Unseen Academy, tam w kilka miesięcy pokażą Ci różnorodność EVE i możliwości jakie otwiera, przy okazji ucząc rozsądnych podstaw.
A co do tego co można robić w EVE, to taki mały rysunek poglądowy :) : http://xeovar.net/eve/eve-wtd.jpg
Dormio:
--- Cytat: Akkarion w Czerwca 22, 2012, 12:14:56 ---Ukończyłem już wszystkie misje treningowe (Catalysta niestety straciłem, muszę używać Tristana) i nasuwa mi się pytanie - co dalej?
--- Koniec cytatu ---
A jaki aspekt gry Ci się podoba najbardziej ?
W EVE możesz w wielkim skrócie być:
A) monopolistą - opanować rynek zbytu, produkcji i transportu - co prawda wódki i panienek się nie da opanować, ale pozostałe 2 obszary są do opanowania
B) tym złym inaczej - scam i naciąganie naiwniaków + dla rozrywki od czasu do czasu jakiś suicide albo canflip
C) tym złym właściwie - korsarz to taki ktoś pracujący na czyjeś zlecenie - profesja jak znalazł w FW, a pirat zaś to taki ktoś pracujący na własny rachunek - profesja jak znalazł żeby ransomować w low
D) tym dobrym inaczej - rób dalej to co robiłeś na misjach treningowych, na pewno dostałeś konszachty do NPCa, który jedyne co umie powiedzieć to: "I am disappointed by your decisiveness"
E) tym dobrym bo tak twierdzisz - lubisz kolegów, masz ich wielu, a wiadomo gdzie wojów kupa tam i Herkules dupa
F) górnikiem - grasz w MMO, ale nie lubisz ludzi, więc wpatrujesz się w pixele imitujące kamulce, ale pamiętaj - to da się leczyć
G) robaczkiem - pojawiasz się i znikasz, a gdzie Cię poniosło - co to ma za znaczenie
papugoz:
Ok, to ja się podłączę.
Przede wszystkim witam całe forum itp... :)
zakończyłem swoje misje treningowe, gram sobie wg pomysłu na start by
http://cas101.blogspot.com/2009/07/fast-track-with-federation-navy.html
jestem na etapie robienia sobie skilli na vexora i na początku chciałbym polatać sobie z ludkiem i się pouczyć.
Złożyłem podanie do UA dwa dni temu - puki co 0 odzewu... :(
Czy zawsze to trwa tyle, czy może coś pomerdałem?
Gaunt:
Nie zawsze, ale czasami musisz sie przypomnieć na forum UA :D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej