Eve Online > NoobGarten
WTF? Co z misjami treningowymi?
NeX:
Misje treningowe można było powtórzyć (jakimś trialem jak pisałem parę lat temu na ich temat powtarzałem kilka razy), ale z tego co pamiętam, to zaczynając cały cykl od zera. Tak czy owak najlepiej jednak poprosić GMa o reset ostatniej zawalonej misji. Będzie prościej, a tego typu prośby są zazwyczaj załatwiane od ręki.
Filip Bonn:
Kiedyś już miałem podejście do EVE i pamiętałem żeby nie zaczynać misji jeśli nie będę jej wstanie zrobić od razu.
Zrobiłem wszystkie treningowe z military i byłem w trakcie robienia pakietu misji Industry, reszty wogóle nie ruszałem.
Dziś odpalam EVE i od wszystkich Agentów dostałem maile w grze "Mission Offer Expired".
Poprzednie podejscie do EVE miałem rok temu i skonczyłem na misjach treningowych - chyba przydarzyło mnie się to samo co teraz i się wkurzyłem. W takim razie spróbuję napisać do GM'a.
A co do opłat, to zacząłem grać na swoim starym trialowym koncie więc teraz musiałem zapłacić coś koło 5 euro za aktywację i 14 euro za miesięczną subskrypcje, więc tak na oko 80zł wychodzi. A jest jakiś tańszy sposób poza kupowaniem licencji pilota w grze?
NeX:
Ten abonament z aktywacją, to totalny przekręt marketingowy.
Najopłacalniej kupujesz kod na 60 dni, nic nie musisz dopłacać za reaktywację. CCP sobie w ciula leci z tą dopłatą za aktywację.
Prepaidy są opłacalne głównie ze względu na przelicznik dolara w porównaniu do abonamentu za Euro. Każdy kod kupiony gdziekolwiek jest legalny (w odróżnieniu od PLEXów, które tylko CCP sprzedaje po 2 sztuki, a więc tak samo jak kod), więc kupuj jak najtaniej. W granicach 120 zł (2 miesiące). Są przynajmniej dwa polskie sklepy i wiele zagranicznych. Kod dostajesz mailem. Sporadycznie można dostać też zdrapkę. Ja kupiłem taką od znajomego, który dostał ją jako bonus w pracy na Islandii :)
Ewentualnie opłaca się tez zapłacić z góry dłuższy abonament, ale to jak wiesz, że grasz, albo zależy ci na ciągłym skilowaniu. Po pierwszych 40 mil SP, to już mało komu zależy :D
Filip Bonn:
GM odblokowal mi wszystkie misje ,które pozostały mi do wykonania :)
Powiem ,że niespodziewałem się ,że zareaguje tak szybko.
Co prawda nie odpisał nic na moje 'wypociny' ;D ale ustawił ważność misji na kilka miesiecy więc raczej powinienem zdążyć je wykonać ;)
Filip Bonn:
Dziś powtórka z rozrywki.
Miałem wszystkie misje treningowe nastawione do 2012.11.08 po ostatniej 'interwencji'.
Loguję się dziś i co?
'Missions Expired'
Ok , wiem , da się zrobić je w jeden dzień a ja już męczę je miesiąc.
Hej!
ale co z tego! miały nastawione expire date na 2012.11.08 to czemu wygasły dziś?
napisałem znów do GM i zobaczę jutro co zrobi, ale powiem szczerze ,że to jest ewidentne rzucanie kłód pod nogi początkujących graczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej