Eve Online > Wsparcie techniczne
Joomla in Eve - instalacja bazy danych z EVE
sc0rp:
Mangaman jesli planujesz cos wiekszego niz strone o rybkach to czemu robisz to na rumuna? Imo serwer w chmurze zalatwia sprawe definitywnie, a i to przede wszystkim wlasny serwer, a nie wspoldzielony hosting (sic!). Jesli koszt Ciezabija to mozesz polowac na promocje ktore Ci obniza koszta, np. W piatek skonczyla sie promocja w E24cloud gdzie za wplate min.1zl dostawales 200zl do wykorzystania, teraz sa dwie inne albo 10% extra przy doladowaniu konta powyzej 256zl, albo 100% extra przy pierwszej wplacie jesli zarejestrujesz sie przy pomocy linka referencyjnego (nie wiem czy mozna podac takiego linka publicznie na centrali wiec jak cos to priv). A jesli myslisz ze koszta sa za duze to powyzej poziomu strony o rybkach nie wyjdziesz.
ManganMan:
Hmm... Pomyślę o tym. Dzięki.
Xarthias:
Jak potrzebujesz kawałek serwera, to się zgłoś do mnie, pogadamy... Jeśli nie zamierzasz budować strony z ruchem jak na FB w sobotni wieczór, to myślę, że nie będzie problemu :)
ManganMan:
--- Cytat: Xarthias w Kwiecień 21, 2012, 17:44:37 ---Jak potrzebujesz kawałek serwera, to się zgłoś do mnie, pogadamy... Jeśli nie zamierzasz budować strony z ruchem jak na FB w sobotni wieczór, to myślę, że nie będzie problemu :)
--- Koniec cytatu ---
Czy ja wiem... Na razie mam stronę na próbę, chciałem sprawdzić, czy zdołam uczynić Joomlę zdatną do użytku w IGB EVE. Może twój pomysł jest wart rozważenia, ale mój sposób pisania treści na stronie internetowej - fakt - pozostawia wiele do życzenia, ale po prostu ja chcę stworzyć coś użytecznego i w miarę czytelnego. Sam ostatnio się siłowałem z importem danych z WP do Joomli specjalnym konwerterem, co zamieniał XML backupu WP do SQL'a Joomli. Poza tym mam lekko skopane łącze (niby 1Mbit, ale mam 10kB/s UP i 110kB/s DOWN, a to trochę mniej niż przewiduje standard). Jeśli chcesz sobie oberzeć mojego quasi-bloga, to masz link:
http://mgmh.sx33.net
PS: czytałeś coś nt. Joomla-In-EVE ?
Jrkan:
Z chmurzastych rozwiązań polecam OpenShift, łatwy w użyciu, darmowy, ze sporymi możliwościami. Obsługiwane środowiska to Java, PHP, Python, Ruby, Perl i Nodejs, oraz bazy danych MySQL, PostgreSQL, MongoDB i dowolne bazy danych typu embedded np. SQLite. Dostępne zasoby to 1.5GB ramu, 3GB przestrzeni dyskowej oraz procesor co łaska (czyli nie wiadomo). Osobiście wykorzystuję go do projektów w Javie EE i w takiej roli sprawuje się wyśmienicie, więc z PHP tym bardziej nie powinno być żadnych problemów.
Na próbę stworzyłem pustą aplikację w PHP, dodałem do tego serwer MySQL i phpMyAdmin. Wszystko w 5min z poziomu webowej konsoli. Po tym wystarczyło by ściągnąć repozytorium za pomocą gita i można pracować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej