Dobra to więc tak, żeby był support dla full screena dla każdej przeglądarki to trzeb zrobić tak.
Po 1.
w pliku Themes/default/scripts/ohyoutube.js (to w katalogu z tym pluginem) trzeba zamienić 43 linijkę kodu.
Oryginalnie wygląda tak:
var iframe = $('<iframe/>', {'frameborder': '0', 'src': iframe_url, 'width': imgWidth, 'height': imgHeight});
a powinna wyglądać tak:
var iframe = $('<iframe/>', {'frameborder': '0', 'src': iframe_url, 'width': imgWidth, 'height': imgHeight, 'allowfullscreen': 'allowfullscreen', 'mozallowfullscreen': 'mozallowfullscreen', 'msallowfullscreen': 'msallowfullscreen', 'oallowfullscreen': 'oallowfullscreen', 'webkitallowfullscreen': 'webkitallowfullscreen'});
Po prostu (w skrócie) do elementu iframe w którym jest filmik dodajemy allowfullscreen dla wszystkich znanych przeglądarek, samo 'allowfullscreen': 'allowfullscreen' powinno wystarczyć, ale nie każdy korzysta z normlanych przeglądarek, a tak praktycznie każdy będzie mógł sobie włączyć fullscreena.
Po 2 plik Themes/default/scripts/ohyoutube.min.js to wersja zminifikowana tamego pliku, która jest de facto serwowana przez serwer. Usunięte są niepotrzebne spacje itp. Kurewsko trudno się to człowiekowi czyta, ale za to zajmuje miej miejsca i szybciej się przesyła. Żeby zmiana miała jakiś sens, to w tym zminifikowanym pliku też sie musi znaleźć. Jak to zrobić? Nic prostszego, wystarczy skopiować całą zawartość pliku ohyoutube.js (po zmianie), zminifikować ją i zapisać do ohyoutube.min.js Gdzie to można zrobić? np. tu:
http://javascript-minifier.com/Następnie trzeba zrestartować serwer chyba, albo wyczyścić cache, nie wiem, po prostu to co zawsze robi się w SMF po zainstalowaniu nowej wtyczki
Ja nie wziął bym od kogokolwiek obcego jakieś pliki js i ot tak wgrał je na serwer (bo chuj wie co tam ten ktoś wrzucił
). Dlatego starałem się łopatologicznie w miarę wytłumaczyć co i jak należy zmienić, tak żeby to był przejrzysty pod względem bezpieczeństwa proces. Ale jakby co to wrzucam te pliki też jako załączniki
[załącznik usunięty przez administratora]