Eve Online > NoobGarten

Minmatar- statki, skille, etc

<< < (21/26) > >>

Kara Mon:

--- Cytat: damiantaps w Maja 17, 2012, 19:45:56 ---Natknąłem się na kolejny dylemat, a ludzie w UA mają podzielone zdania. Myślę o statku na L4. Wydaje mi się, że najlepszy będzie Domi albo Mael (misje u Sisterek więc Amarskie będą średnie). Niedługo będę miał skille poboczne na drony na 3. Podobno Mael na artach (na AC vs Angele) ładnie młóci, ale Domiego też chwalą. Prosiłbym o opinie.

--- Koniec cytatu ---

Mael, daj sobie spokoj z dominixem. Ja na poczatku swojej kariery mialem identyczny dylemat i wybralem domino bo myslalem ze "szybciej" go wyskiluje , do maela musialem bawic sie w tank shieldowy i takie tam pierdoly i mi wyszlo ze w dominixa wsiade tydzien wczesniej ...  Pozniej bylo tak jak pisze Sokole  :D

Xarthias:
Domi jest fajny, pod warunkiem, że Ci się nie spieszy.
Domi jest fajny, bo możesz robić misje afk.
Domi jest fajny, bo możesz w niego wcisnąć, bez straty tanka i dps, scrambla i nosy/neuty do zniechęcania zaczepiających Cię gości.
Ale domi ma tą wadę, że wymaga full skilli, tylko pozornie się go szybko robi.

damiantaps:
Dzięki za odpowiedzi. Wygląda na to, że jednak pójdę w Maela, chociaż przyjrzę się Dominixowi po patchu, bo podobno mają wejść moduły do dmg dronek.

Doom:
Tia tyle że po patchu dominix przestanie być noob freandly - te moduły na dmg wsadza się kosztem czegoś, a to coś to będzie tank / prąd, a wątpię aby dały aż tyle dps żeby zrównoważyć brak interfering na 5 tudzież brak t2 sentry / heavy

damiantaps:
Teraz mam pytanie odnośnie buildów. Wymyśliłem takie dwa.

AC Mael L4 na Angele/Merce/to co lubi być blisko

2x Gyro II
3x Tracking Enchancer II

1x X-Large C5-L Shield Booster
2x Limited Explosive Deflection Field
1x Limited Kinetic Deflection Field
1x Tracking Computer ze skryptem na tracking speed
1x Heavy Capacitor Booster z boosterkami 800

8x 800mm Scout AC

3x Large Core Defense Capacitor Safeguard

5x Hobgoblin II
reszta później

Arty Mael L4 na dalekie statki

2x Gyro II
2x Tracking Enchancer II
1x Reactor Control Unit (z zamianą na Power Diagnostic System jak wbije Engi V)

1x X-Large C5-L Shield Booster
2x Limited Explo Field (active)
1x Limited Kinetic Field (active)
1x Heavy Capacitor Booster z boosterkami 800
1x Tracking Computer II ze skryptem Optimal Range

8x 1400mm Scout arty

3x Large Core Defense Capacitor Safeguard

5x Hobgoblin II

I tak, po pierwsze jak te buildy wyglądają. Po drugie, czy Repair Dronki można użyć na sobie, bo nie wiem czy wziąć 3x Heavy Shield na siebie czy 5 Hammerheadów + 5 Light ECM. Po trzecie, czy nie wymienić jednego explo fielda na invula albo Shield Amplifiera. Po czwarte, czy nie wymienić na coś jednego riga, bo cap i tak będzie stabilny jak będę używał boosterków 800.

PS. Po piąte, mógłbym też zamienić Explo fielda na Cap Rechargera II. Wtedy mógłbym założyć Dread Guristas Shield Boostera, który trochę więcej leczy i ma cykl 4 sec (zamiast 5). Cap wciąż byłby stabilny z Cap Boosterkami (tyle, że na 38% zamiast 79%)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej