Eve Online > Wsparcie techniczne

Nagrywanie filmików

(1/5) > >>

Alrekus:
Chciałem zapytać czy ktoś zna jakieś dobre programy do nagrywania filmików z gier. Też moje pytanie tutaj czy za każdym razem takie filmiki ważą po kilka GB za minutę nagrania, czy dochodzi do tego jakaś kompresja, jaka jest jakość z takiego programu i czy bardzo obciąża kompa.

Asag:
Ja nagrywam Frapsem. I tak, każda minuta to parę GB bo to jest materiał nieskompresowany. Później obrabiam to w edytorze video (możesz użyć dowolnego, od windowsowego Movie Makera do kombajna dla specjalistów typu Sony Vegas Pro) a następnie renderuję do formatu avi. Wtedy kilku/nasto minutowy film zajmuje kilkaset MB a nie GB (im lepsza jakość tym większy rozmiar, wiadomo).

Co do obciążenia w czasie nagrywania. Zależy oczywiście od gry ale fraps potrafi zjeść sporo fps. Najlepsze rezultaty osiąga się gdy nagrywana gra znajduje się na innym dysku niż folder do którego nagrywa fraps. Wtedy spadki fps są mniej widoczne ale i tak do nagrywania potrzebujesz w miarę przyzwoitego sprzętu.

Doom:
Polecam Bandicam. Program ma dwie wady w wersji nieplatnej. Pierwsza to napis www.bandicam.com w gornej czesci ekranu druga to max czasu nagrania 15 minut. (pierwszego obejść się nie da. Drugie można obejść wyłączając nagranie tuż przed limitem czasu i rozpoczecie nowego nagrywania chwilę potem (wciśnięcie 'stop" zamyka plik i drugi "rec" tworzy nowy)
Filmiki sa w niezłej jakości przez co swoje warzą dlatego potem traktuję je jeszcze formatfactory w celu kompresji.
Bandicam nie obciąż mi kompa itp. Nie wiem jak z innymi. Ostatnia zaleta to taka ze jest banalny w obsłudze

Nie bawiłem się w montowanie filmików więc nie polecę nic dobrego do edycji bo nie mam weryfikacji

[VIDE] Herezja:
Doom mała sugestia.

Często ludzie wspominają o chęci nagrywania a nie wiedzą skąd i jak się nazywa film program. Sugeruje aby Ten wątek dodać do Podgrupy ///Wsparcie Techniczne/// i tam go dokleić tak aby zawsze był na górze.

Doom:
W sumie racja.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej