Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Ranshe:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 13, 2012, 13:34:46 ---Nie ma czegoś takiego... przestałem już jakiś czas temu latać na roamy bo to jest powtarzalne jak robienie misji (gwoli informacji, latałem w wielu poważnych aliansach pod wieloma FC, więc ew. zarzut że nie trafiłem na dobrego FC jest z góry spalony) - wskakuje sie do systemu jak na lokalu jest połowa mojego gangu, gdy jest tyle samo stoimy na bramie i czekamy co sie stanie... jeśłi jest więcej to lecimy inną drogą. Roamowanie w większości polega na zawodach kto ma szybszego locka i whoruje się na KB pojedyńczej rozdziaway nie czytającej intela.
--- Koniec cytatu ---
Przykro mi, że twoje doświadczenia z PVP były takie złe, ale prosiłbym o nie rozciąganie tych doświadczeń na całe EvE i wszystkich graczy, bo nie każdy tak lata.
Widocznie te aliansy nie były dość poważne. ;)
--- Cytuj ---Ranshe, próbując obalić moje tezy zaczynasz gonić za własnym ogonem, już widzę jak stoisz na bramie i czekasz aż scout wyskanuje wszystkie statki w systemie, w dodatku skanerem pokładowym.
--- Koniec cytatu ---
Yyyy... A dlaczego nie? Cały gang ma po prostu wskakiwać na pałę, nie mając pojęcia co się w owym systemie dzieje, czy jest tam coś z czym można powalczyć, coś przed czym wolelibyśmy spierdalać, albo w ogóle jedno wielkie nic? Od tego mamy przecież scouta, żeby nam tych informacji dostarczył, nie?
Aktualnie to trwa chwilę, trochę dłuższą, jeśli decydujemy się walczyć.
--- Cytuj ---Swoją drogą takie skanowanie jest gówno warte, bo powie Ci tylko ile jest statków w przestrzeni, ale nie powie Ci czy nie są one czasami bez pilotów na POSie, nie mówiąc już o tym kto jest we flocie przeciwnika a kto ma to w dupie i chowa się na w/w POSie. Teorię zafundowałeś ładną, ale ma sie ona tak do rzeczywistości jak świnia do karety.
--- Koniec cytatu ---
Samo skanowanie owszem jest gówno warte. Tak samo jak sama informacja o ilości osób na lokalu. Dopiero jak to zbierzesz do kupy (patrz post Sokoła który to lepiej wytłumaczył) to ma to jakąś wartość.
--- Cytuj ---I nie nie przyznaje że zmiana wyszła by na dobre tylko covertowcom, jak mówiłem, starczy pomyśleć i w każdej zmianie znaleźć miejsce dla siebie...
--- Koniec cytatu ---
No to powiesz mi w końcu, co w tej zmianie będzie dobrego dla mnie i mojego 5 osobowego gangu? To twoja propozycja zmiany w końcu, ja mam myśleć za ciebie i dyskutować samemu ze sobą?
--- Cytuj ---poza tym co to za pieprzenie, ŻADNA zmiana nie dotyczy wszystkich, zmiana w mechanice SOV dotyczyła tylko niewielkiej części pilotów, tych żyjących w null... zmiana mechaniki cloaka (niewykloaczanie cloakera przez innego w cloaku) też dotyczy tylko niewielkej grupy w dodatku sporadycznie... i wiele wiele innych..znaczy co, nie wprowadzać bo będzie dotyczyła tylko wybranej grupy? Po co więc wogóle jakiekolwiek dodatki i zmiany?
--- Koniec cytatu ---
Wprost przeciwnie. Jeśli latam po lowseku, to w zmianie mechaniki sova nie muszę nic szukać dla siebie, bo mam to w dupie. Ale o ile zmiana mechaniki sova dotyka tylko tych co chcą mieć z tym coś wspólnego, to zmiana mechaniki lokala dotyka każdego.
--- Cytuj ---Tloluvin, w jednym masz rację, KB zabija cąłą radoche szaukania guza w gangu.. ale patrzę że dokłądne czytanie jest jednak trudne - GDZIE NAPISAŁEM ŻE JESTEM ZA PERMANENTNYM ZLIKWIDOWANIEM LOKALA??????
Znudziło mi się udowadnianie że nie jestem wielbłądem....
--- Koniec cytatu ---
Weź się ogarnij, nikt cię o to nie posądza. Ja zadaję konkretne pytanie, a ty się oburzasz nie wiadomo o co.
Isengrim:
--- Cytat: Mona X w Lutego 13, 2012, 14:19:42 ---Zawsze jest szansa, że ktoś od nas rozwali cyno na midpoincie. :D
--- Koniec cytatu ---
Chyba ten gosciu od Nightmare'a ktorego wkleilem w najglupszych wtopach. :D
Tloluvin:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 13, 2012, 13:34:46 ---GDZIE NAPISAŁEM ŻE JESTEM ZA PERMANENTNYM ZLIKWIDOWANIEM LOKALA??????
--- Koniec cytatu ---
Nie napisales. Podobnie jak ja nie napisalem, ze jestes za usunieciem locala
Po prostu dokonalem zbyt duzego skrotu myslowego.
Inna rzecz, ze Twoja propozycja dla wielu osob bedzie tym samym co usuniecie locala, bo skoro nie widac od razu kto wskakuje do systemu to tak jakby locala nie bylo
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---Katem oka wychwycilem jednak powtazajace sie tam jak zwykle w co drugim zdaniu slowo "c0ven".
--- Koniec cytatu ---
Ciezko by w dyskusji o C0venie nie padalo slowo C0ven
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---Troszke wzdryga mnie na mysl o przegladaniu wszystkich Twoich 230 postow wstecz
--- Koniec cytatu ---
Mnie tez by wzdrygalo na mysl o przeczytaniu tylu czyichs postow, ale jak co powiedz czego szukasz to pomoge
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---podejrzewam ze to Ty wlasnie jestes ta osoba z "idee fixe"
--- Koniec cytatu ---
Jest to niewykluczone, chociaz imo idea nie jest tak znow nierealna jakby sie wydawalo
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---Wiedz, ze nazywanie innych ludzi "hipokrytami" tylko dlatego, ze sie z Toba nie zgadzaja
--- Koniec cytatu ---
O przepraszam. Nikogo nigdy nie nazwalem hipokryta dlatego, ze sie ze mna nie zgadza, podobnie jak nigdy nie mialem do nikogo o to pretensji, a wrecz przeciwnie. Zawsze cenilem sobie kazde zddanie inne niz moje, o ile tylko nie bylo to powtarzenie czyichs pogladow.
Sluze linkiem do definicji hipokryzji - http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja.
Jezeli nawiazujesz do mojej wypowiedzi w tym temacie to kierujac sie chociazby powyzsza definicja byla ona w pelni uzasadniona
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---ani troche nie przybliza cie do wysnionego celu, jakim jest status Najlepszego Postera na Centrali
--- Koniec cytatu ---
No prosze Cie. Spojrz chociazby na moj wskaznik aktywnosci i przemysl jeszcze raz to zdanie.
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---Gdybym mial tyle czasu na pisanie postow co Ty
--- Koniec cytatu ---
Gdybym mial tyle czasu na pisanie co tu sugerujesz to nie musialbym robic kilkudniowych przerw w odwiedzaniu centrali :P
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---to moze punktowalbym po kolei w kolejnych scianach tekstu wszystkie Twoje pomylki i niedopatrzenia
--- Koniec cytatu ---
Nie trzeba od razu w scianach tekstu. Wystarczy krotko ale na temat. Poza tym za kazde takie wypunktowanie bylbym wdzieczny gdyz zwiekszyloby to moja wiedze
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---wynikajace z ignorancji i plytkiego efekciarstwa
--- Koniec cytatu ---
Niewiedzy moze, ale ignorancji i efekciarstwa? No litosci.
Zwlaszcza ciekawi mnie skad wzielo Ci sie to efekciarstwo
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---Dlatego pozostawiam cie w przeswiadczeniu, ze brak odpowiedzi na Twoje publikowane tu przemyslenia swiadczy o tym, ze zabiles wszystkim cwieka
--- Koniec cytatu ---
Wybaczm ze musze Cie rozczarowac, ale zebys mnie mogl zostawic w takim przeswiadczeniu najpierw musialbym je miec
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---Oczywiscie nie napisze wprost tak jak ty, ze na rozmowe z Toba szkoda czasu, bo nie przywyklem do podobnego grubianstwa, jednak jezeli sie wysilisz to mam nadzieje, ze odczytasz te mysl pomiedzy powyzszymi wierszami ;)
--- Koniec cytatu ---
Odczytalem ja i ta ta druga tez wiec postaram sie ograniczyc tylko do obserwowania tematu C0venu. Mam nadzieje jednak, ze w ramach rewanzu wysilisz sie conieco by zobaczyc kiedy faktycznie 'rozmowa' z kims jest dla mnie strata czasu i przemyslisz sobie ta kwestie grubianstwa, gdyz zarzut ten jako nieuzasadniony sprawia mi jednak pewna przykrosc.
Jezeli jednak uznasz to tez za strate czasu to zrozumiem i nie bede miec pretensji.
Przyzwyczailem sie ;)
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 13, 2012, 13:47:36 ---pzdr
--- Koniec cytatu ---
Rowniez pozdrawiam
--- Cytat: Zsur1aM w Lutego 13, 2012, 14:01:04 ---Nigdzie nie napisałem ze WH są w jakikolwiek sposób złe.
--- Koniec cytatu ---
Tego nie twierdze. Jednak Twoja wypowiedz odebralem tak, ze chcesz uatrakcyjnic WH poprzez zmiane locala w 0.0.
Jezeli zle zrozumialem Twoja wypowiedz to przepraszam.
Zastanawiam sie natomiast czemu w dyskusji calkowicie zaniknelo zagadnienie ulatwienia przejmowania terenu i praktycznie nie pojawil sie temat stworzenia wiekszej ilosci rzeczy o ktore trzeba by bylo walczyc, tylko wszyscy skupili sie na localu tak jakby to on byl decydujacym czynnikiem w grze.
Bylbym niezmiernie wdzieczny za wyjasnienie tego fenomenu
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Lutego 13, 2012, 14:11:58 ---Sherlocku - ja doskonale znam jakość Twojej fotograficznej pamięci, ale rozpoznanie i umiejscowienie w przestrzeni wszystkich ally i korpów żyjących w promieniu 50j zajmie nieco więcej jak 30s:Poza tym dyplo musi być strasznie zawalony robotą albo mieć niesamowicie rozbudowaną bazę danych i sieć szpiegowską by wiedzieć kto z kim jest zaplusowany w promieniu 50j. Nie tam żebym twierdził, że się nie da, ale istnienie locala w NICZYM tu nie pomaga i FC i diplo muszą swoje prace domowe odrobić.
--- Koniec cytatu ---
Mieszkając w Syndicate od początku listopada, ogarniam spokojnie teren od Fountain na zachodzie po Deklein na północy. Wiem kto z kim trzyma w Syndicate. Standingi mam ustawione tak, żeby wiedzieć od razu z kim mam do czynienia.
To nie jest żadne "rocket science", identycznie działaliśmy w PBN/BUFU.
Poza tym, VonBeerpuszken, nie każdy spierdala od razu na widok silniejszego gangu tylko często widzi w tym okazję do dobrej bitki:
http://ineluctable-alliance.com/kb/?a=kill_related&kll_id=3139
http://ineluctable-alliance.com/kb/?a=kill_related&kll_id=3056
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 13, 2012, 14:28:44 ---Mieszkając w Syndicate od początku listopada, ogarniam spokojnie teren od Fountain na zachodzie po Deklein na północy. Wiem kto z kim trzyma w Syndicate. Standingi mam ustawione tak, żeby wiedzieć od razu z kim mam do czynienia.
--- Koniec cytatu ---
Ale rozumiesz pojęcie KAŻDY, czy po prostu tak Ci się tylko napisało dla podkreślenia, że to nie jest rocket science, a tylko wyjątkowość Twojej pamięci i doświadczenia ? Szczególnie, że podkreślasz, że używasz do tego standów...
No i oczywiście zasada neutral=cel, to oczywiście ułatwia, podobnie jak bycie CEO/diplo, który dyktuje komu się należy blue.
--- Cytat: Mona X w Lutego 13, 2012, 14:19:42 ---No, jeśli widzisz, że na przykład na overview statki z napisem C0ven, SE i -A- są obramowane na czerwono, a ty przyleciałeś stuknąć CSAA Solarów, to możesz z dość dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że te 4 sojusze są splusowane. :P
--- Koniec cytatu ---
Eeee... tam na etapie overview to nie potrzeba scouta, a jedynie słuchać FC wymieniającego cele, ale i z tym jak widać sporo luda ma problem skoro tyle tych FF na KB...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej