Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Zsur1aM:
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 12:58:44 ---Skoro WH nie jest satysfakcjonujace, to czy nie oznacza to, ze powinno sie poprawic WH by bylo bardziej satysfakcjonujace, a nie zmieniac 0.0/cokolwiekinnego by WH bylo bardziej satysfakcjonujace?
Bo z tego co piszesz dalej to wynika, ze lepiej by bylo wprowadzic np stabilizacje tuneli pomiedzy WH niz zmieniac local poza WH (nigdy nie pamietam jak sie nazywa przestrzen poza WH)
--- Koniec cytatu ---
Nigdzie nie napisałem ze WH są w jakikolwiek sposób złe. Nie powinno się zmieniać systemu WH, bo sam w sobie jest bardzo dobry i nie ma potrzeby przerabiać WH space na 0.0 bez locala, ewentualnie można wprowadzać kolejne iteracje. WH to swego rodzaju dziki zachód w realiach EVE który był potrzebny i to jeden z naprawdę dobrych dodatków CCP. Moim zdaniem problem się tyczy locala w 0.0, a nie tego jak się żyje w hi/low/wh space.
Doom:
[admin]Jak ktoś nie zauważył w tym topicku macie sporo swobody do gadania na tak wiele tematów zbiorczo że nie da się mu zmienić tematu tak żeby wiekszosć postów w nim nie podpadła pod offtop. Niestety okazjonalne raporty na posty tu zawarte zaczynają mnie irytować więc jak nie skonczycie z wycieczkami osobistymi i nie bedziecie trzymać poziomu dyskusji to topick zamknę, przeczytam i zareaguję stosownie do zawartości. I bedzie płacz. Więc bawić się grzecznie[/admin]
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 13, 2012, 13:56:39 ---Ależ to elementarne, mój drogi Watsonie...
Jeśli lecisz gangiem szukać bitki, to jeśli scout raportuje "Local - 3" po prostu lecisz dalej. Jeśli scout raportuje "30", to sie zatrzymujesz. Scout patrzy kto to jest - przy dobrze ustawionych standingach wystarczy rzut oka" i już wie, że z 30 na localu 20 gości jest z aliansu X żyjącego 15j dalej (czyli są na roamie), a 10 gości to "lokalesi", którzy pewnie są zadokowani. Przyjęcie tego założenia trwa jakieś 30 sekund, po czym - decyzja FC - A) OK, poszukaj ich d-scanem lub B) X mają plusa z Y mieszkającymi 3j dalej i pewnie mają backup, więc spierdalamy.
--- Koniec cytatu ---
Sherlocku - ja doskonale znam jakość Twojej fotograficznej pamięci, ale rozpoznanie i umiejscowienie w przestrzeni wszystkich ally i korpów żyjących w promieniu 50j zajmie nieco więcej jak 30s:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 12, 2012, 12:50:52 ---Codziennie pokonuję 30-50j na roamach i jest oczywiste, że leci się po to, żeby coś stuknąć, a nie po to żeby latać.
--- Koniec cytatu ---
Poza tym dyplo musi być strasznie zawalony robotą albo mieć niesamowicie rozbudowaną bazę danych i sieć szpiegowską by wiedzieć kto z kim jest zaplusowany w promieniu 50j. Nie tam żebym twierdził, że się nie da, ale istnienie locala w NICZYM tu nie pomaga i FC i diplo muszą swoje prace domowe odrobić.
Isengrim:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 13, 2012, 13:56:39 ---Ależ to elementarne, mój drogi Watsonie...
Jeśli lecisz gangiem szukać bitki, to jeśli scout raportuje "Local - 3" po prostu lecisz dalej. Jeśli scout raportuje "30", to sie zatrzymujesz. Scout patrzy kto to jest - przy dobrze ustawionych standingach wystarczy rzut oka" i już wie, że z 30 na localu 20 gości jest z aliansu X żyjącego 15j dalej (czyli są na roamie), a 10 gości to "lokalesi", którzy pewnie są zadokowani. Przyjęcie tego założenia trwa jakieś 30 sekund, po czym - decyzja FC - A) OK, poszukaj ich d-scanem lub B) X mają plusa z Y mieszkającymi 3j dalej i pewnie mają backup, więc spierdalamy.
--- Koniec cytatu ---
Ewentualnie
"O k##wa Pandemiki, spierdalamy od razu"
:)
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Lutego 13, 2012, 14:11:58 ---Sherlocku - ja doskonale znam jakość Twojej fotograficznej pamięci, ale rozpoznanie i umiejscowienie w przestrzeni wszystkich ally i korpów żyjących w promieniu 50j zajmie nieco więcej jak 30s:
--- Koniec cytatu ---
No, jeśli widzisz, że na przykład na overview statki z napisem C0ven, SE i -A- są obramowane na czerwono, a ty przyleciałeś stuknąć CSAA Solarów, to możesz z dość dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że te 4 sojusze są splusowane. :P
--- Cytat: Isengrim w Lutego 13, 2012, 14:19:27 ---Ewentualnie
"O k##wa Pandemiki, spierdalamy od razu"
:)
--- Koniec cytatu ---
Zawsze jest szansa, że ktoś od nas rozwali cyno na midpoincie. :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej