Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z Evemon
Doom:
A pamietasz że gohst trening trwa jeszcze chwile po wyłączeniu konta? Ponadto kiedy eve mon tracil api liczył trenowany skill tak długo jak ten się nie skonczył, lub api nie zostało zaktualizowane i wtedy nanosił ewentualne korekty
Dormio:
--- Cytat: Doom w Październik 07, 2011, 09:14:45 ---A pamietasz że gohst trening trwa jeszcze chwile po wyłączeniu konta? Ponadto kiedy eve mon tracil api liczył trenowany skill tak długo jak ten się nie skonczył, lub api nie zostało zaktualizowane i wtedy nanosił ewentualne korekty
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam, a czytałeś:
--- Cytat: Dormio w Październik 06, 2011, 11:23:01 ---Edit:
Dowód w załączniku. Subskrypcję mam zawieszoną od 2 października.
--- Koniec cytatu ---
Ghost training trwa do drugiego DT po wygaśnięciu subskrypcji - w moim wypadku MAX 4 październik. EVE Mon updatuje WSZYSTKIE informacje na nowym kluczu. Po prostu w API brak informacji, że skillowanie zostało zawieszone IMHO.
Osobiście uważam, że kwestia trenowania będzie wyrównana przy kolejnym logowaniu do EVE - po prostu nie naliczy mi SP za ten okres. W końcu EVE nalicza SP dopiero na zakończeniu/zmianie/zawieszeniu skillowania, a nie dynamicznie w trakcie. A z punktu widzenia skillowania to przecież nie jest zakończone, czy pauzowane (inaczej musiałbyś w takiej sytuacji aktywować ręcznie).
sc0rp:
No wczoraj sie cuda z api dzialy, ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - moja appka do eve api nauczyla sie najpierw sciagac api a pozniej kasowac stare dane (wczesniej robila to odwrotnie) ;)
NeX:
--- Cytat: Dormio w Październik 07, 2011, 09:24:10 ---...Po prostu w API brak informacji, że skillowanie zostało zawieszone IMHO.
--- Koniec cytatu ---
Raczej informacja jest, bo na jednym z moich kont, które od paru dni jest nieopłacone wyraźnie w EVEMON jest komunikat "Paused" obok zatrzymanego skila (Currently Training).
PS Albo i nie, bo właśnie sobie przypomniałem, że załadowałem tam inną postać z aktywnym skilem. Stąd komunikat o spauzowaniu starej.
Kara Mon:
Nowe api do evemona wprowadzaliscie czy an starym probujecie ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej