Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z Evemon
Starakopara:
--- Cytat: Mona X w Październik 06, 2011, 20:40:17 ---Api nie działa.
--- Koniec cytatu ---
Mona, nie działa u Ciebie, czy wogóle nie działa?
Goomich:
Przeczytaj post xeovara.
Starakopara:
fakt, musiało leżeć, dziś rano wsio plumka jak trza ;)
Jonas:
CCP położyło serwer API, bo okazało się, że EVEMon właśnie w najnowszej odsłonie generuje olbrzymie ilości zapytań do API i zapycha serwer (mi przy leżącym serwerze powiadomienia o niemożliwości pobrania danych z API w EVEMonie pojawiały się wczoraj z takż częstotliwością, że nie wyrabiałem ich odklikiwać). Patch do EVEMona jest już dostępny, więc API zostało włączone na nowo. Polecam ściągnąć patcha (autoupdater robi to sam).
Dormio:
--- Cytat: Xeovar w Październik 06, 2011, 16:45:04 ---Ale do tej pory, EVEMon nie widział żadnych danych z postaci które są nieaktywne a XML zwracamy przez api mówił że konto nieaktywne.
--- Koniec cytatu ---
Tak.
--- Cytat: Xeovar w Październik 06, 2011, 16:45:04 ---Możliwe też, że coś zjebali i np niektóre typy API działają a inne nie. Albo nowy klucz (CAK) pozwala na dostęp nawet jak konto jest nieaktywne - tego nie mam jak sprawdzić, bo nie mam wyłączonego konta z CAKiem a dopisać się nie da do nieaktwynego - strona od API nie wpuszcza przy nieaktywnym koncie.
--- Koniec cytatu ---
Na pewno nowy klucz pozwala na dostęp. Co ciekawe, mi pokazuje, że skillowanie mam w toku :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej